STRAFFES: Vålerenga-spiller Martin Røymark. Foto: Mattis Sandblad / VG

VIF-Røymark utestengt i fem kamper etter farlig takling

Vålerenga-spiller Martin Røymark (32) straffes med fem kampers utestengelse for en takling på Stavanger Oilers’ Patrick Ulriksen (28).

Det melder Norges Ishockeyforbund. Hendelsen fant sted lørdag under kampen mellom Vålerenga og Oilers. Fire minutter ut i andre periode ble Ulriksen liggende med store smerter etter en takling fra Røymark. VIF-spilleren ble sendt i garderoben, mens Ulriksen måtte ut på båre.

– Det er helt jævlig å se en lagkompis bli båret ut på sånn, sa Oilers-spiller Dennis Sveum til Stavanger Aftenblad.

les også

Zuccarello kan bli byttet bort

Spilleren slapp unna uten en alvorlig skade og sto på egne ben etter kampen.

«Rett før spillerne når den forlengede mållinjen, oppstår kontakt og Røymark setter inn en lett takling bakfra. Dette medfører at Ulriksen mister balansen og treffer vantet uten kontroll og med stor hastighet», beskriver hockeyforbundet i sin begrunnelse av straffen på fem kampers utestengelse.

Her kan du se VGs fyldige spesialsending om Getliga-starten:

«Ulriksen endrer ikke retning eller posisjon i forkant av taklingen, samtidig som Røymark hele veien har kontroll på motspillers posisjon og fart. I denne type situasjoner ligger hele ansvaret på Røymark. Taklingen er ikke utført med stor kraft, men skjer i stor fart og en fase av spillet der det forventes stor grad av aktsomhet fra spillerne», skriver forbundet og avslutter:

«I denne type dueller medfører stor risiko for skade, og det forventes større respekt og aktsomhet fra spillerne. Det er et stort fokus, både internasjonalt og i norsk ishockey på å fjerne farlige taklinger. Spillernes sikkerhet skal ivaretas. Det ansvaret ligger på alle parter, men må først og fremst utøves på isen av spillerne.»

les også

Shampos Vålerenga-drøm: Vil lage NHL-stemning

Pluss content

Røymark ble mandag tatt ut i den norske landslagstroppen til kampene mot Hviterussland, Ungarn og Frankrike i desember.

Han mister de fem Vålerenga-kampene som skal spilles før den tid, mot Storhamar, Stjernen, Ringerike, Lillehammer og Frisk Asker.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder