Kreftsyk Rösler får behandling

Lillestrømspilleren Uwe Rösler har fått kreft. Han bekrefter selv i en pressemelding til NTB at han i påsken har fått behandling for sykdommen på Radiumhospitalet i Oslo.

  • NTB

Artikkelen er over 17 år gammel

Dette betyr at Lillestrøm-spilleren ikke er aktuell for fotball på lang tid framover. Nå er det om å gjøre for ham å bli frisk av sykdommen, og Rössler forteller selv at prognosene er gode.

- Da det ble oppdaget en tumor i brystregionen min, ble jeg fortalt at denne tumoren var oppdaget i en tidlig fase. Derfor er sjansene for at jeg skal bli helt frisk veldig store, sier Rösler i pressemeldingen.

- Nyheten om sykdommen kom selvsagt som et sjokk både på meg og familien, men jeg har alltid vært en som har kjempet, så jeg er overbevist om at jeg også skal vinne denne vanskeligste kampen i mitt liv, sier tyskeren, som har norsk kone og to barn.

Sterk hoste

Rösler, som er 34 år, forteller at han hadde sterk hoste etter treningsleiren i Marbella tre uker før seriestart. Han følte seg ellers i god form. Men hosten ga seg ikke. Den ble bare verre og verre, og i perioder hadde han også pustevanskeligheter.

- I serieåpningen mot Bodø/Glimt følte jeg meg ikke i min beste form. Etter kampen følte jeg meg dårlig og utslitt, sier Rösler.

Han kontaktet lege Lars Kolsrud. Det ble besluttet å ta en røntgenundersøkelse av brystregionen, og det var da tumoren ble oppdaget. Han ble lagt inn på Radiumhospitalet i Oslo onsdag, og allerede dagen etter ble det klart at Rösler hadde kreft.

Ber om ro

Uwe Rössler ber om ro, og sier at den pressemeldingen han har sendt til NTB blir den kontakten han vil ha med media i tiden som kommer.

- Jeg håper alle vil forstå og respektere det. Nå trenger både jeg og familien min all den kraft vi kan samle i kampen mot kreften, sier Lillestrøm-spilleren.

Han gir også uttrykk for at han er lei for at han ikke kan hjelpe Lillestrøm videre i jakten på den høye målsetningen klubben har satt seg denne sesongen, men han sier også at han vil støtte opp så godt han kan, sykdommen til tross.

- Ellers gir det meg optimisme når jeg tenker på serieåpningen mot Bodø/Glimt. Der klarte jeg å avgjøre kampen til tross for at jeg hadde en tumor i kroppen og var kraftig redusert, sier en kampvillig Uwe Rösler.

Mer om

  1. Lillestrøm SK

Flere artikler

  1. Hoset-hattrick mot Lillestrøm

  2. Reddet Lillestrøm igjen

  3. Halle er Röslers støttespiller

  4. - Utidige uttalelser om Molde-uttaket

  5. - LSK passer meg

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder