Vålerenga videre i cupen etter straffedrama - Godset slo ut Ranheim

FOTBALL

(Tromsø - Vålerenga 3–3, 7–8 etter straffer) (Strømsgodset - Ranheim 2–0) Mens Strømsgodset sendte Ranheim på hodet ut av cupen, måtte Vålerenga og Tromsø avgjøre kampen om kvartfinaleplass fra straffemerket. Og i kvartfinalen er det duket for en skikkelig storkamp på Lerkendal.

Publisert: Oppdatert: 14.06.18 22:07

Det ble et dramatisk punktum på en nervepirrende fjerde runde av cupen.

Men Vålerenga var best fra ellevemeteren - de satte alle sine fem straffer på Alfheim og da Jostein Gundersen bommet, var VIF videre til kvartfinale.

Kampen mellom Tromsø og Vålerenga ble dermed den sjette av åtte kamper denne cuprunden som endte i straffesparkkonkurranse. Kun kveldens kamp mellom Strømsgodset og Ranheim og oppgjøret mellom Lillestrøm og Brann har blitt avgjort i ordinær spilletid.

Rett etter runden stakk Nils Johan Semb hånden ned i bollen og trakk de fire kvartfinalekampene. Dette ble resultatet:

Lillestrøm - Bryne
Rosenborg - Vålerenga
Start - Bodø/Glimt
Haugesund - Strømsgodset

Drømmestart

Vålerenga fikk en drømmestart på kveldens kamp. Bård Finne snappet en ball fra Morten Gamst Pedersen etter bare tre minutter, 23-åringen dro seg nedover mot sekstenmeteren og fyrte av - ballen gikk via foten til Tom Høgli og i mål til 1–0-ledelse.

Tromsø svarte med å skape en rekke sjanser og etter en halvtime fikk de betalt: Fra venstrebeinet til eks-Vålerenga-spiller Daniel Berntsen.

Gutans opptur fortsatte. Et halvt minutt etter at han ble byttet inn, fikk Runar Espejord ballen fra Lasse Nilsen ute på 35 meter. Han dro av en spiller og hamret ballen mot stolperota bak keeper Sandberg til 2–1.

Men gleden ble ikke langvarig på Alfheim. Ti minutter senere fikk Sam Johnson ballen på femmeteren og upresset kunne han banke ballen i nettet til 2–2.

Den stillingen sto seg kampen ut og lagene måtte dermed ut i ekstraomganger.

Tre minutter etter at dommeren hadde blåst i gang igjen kampen, smalt det fra Vålerenga. Chidera Ejuke la en liten stikker inn til Bård Finne i feltet, han var iskald mot en utrusende keeper og banket ballen i lengste hjørne til 2–3.

Men Valakaris valg om å sette inn Espejord fortsatte å betale seg. Ti minutter ut i tilleggstiden slo Morten Gamst Pedersen en lang ball i bakrom. Espejord løp fra alt og alle, og med en særdeles elegant chip la han ballen over keeper og i mål til utligning.

Det ble ingen flere scoringer, dermed måtte kampen avgjøres fra krittmerket.

Vålerenga scoret på alle sine og Tromsø bommet på sin andre da Josteins Gundersens chip ble lest av Vålerengas målvakt Sandberg. Vålerenga gikk videre til kvartfinale.

Godset slo ut Ranheim

Strømsgodset og Ranheim kjempet om den siste kvartfinaleplassen i kveld.

Ingen av lagene klarte å finne veien til nettmaskene i første omgang, men etter hvilen ble det nettsus til gangs. Etter drøye ti minutter fikk Godset frispark i god posisjon, og Erik Ulland Andersen stilte seg opp på 25 meter.

25-åringen la frisparket over muren og opp i høyre kryss - et realt drømmetreff.

På overtid satte Godset spikeren i Ranheim-kista - Bassel Jradi fikk en stikker fra Ahmal Pellegrino, og la en strøken lobb over keeper Barli til 2-0. Strømsgodset er dermed videre til kvartfinalen i cupen.

Her kan du lese mer om