Viking-treneren erkjenner nedrykk etter å ha blitt rundspilt av Vålerenga

(Viking - Vålerenga 1-7) Viking fikk juling av Vålerenga på eget gress. Trener Ian Burchnall erkjenner at laget rykker ned, selv om det er en teoretisk mulighet for at de holder seg.

Artikkelen er over to år gammel

– Ja, du ser hvordan vi spiller i dag. Det er grunnen til at vi er der vi er, svarer Viking-treneren på spørsmål om 1-7-nederlaget for VIF betyr at Stavanger-laget har mistet håpet om fornyet Eliteserie-kontrakt.

Laget hadde et ørlite håp etter å ha slått Kristiansund forrige runde, men det lille lyset som brant for Viking, ble kjapt slukket av Vålerenga søndag. Osloklubben brukte brannslukningsapparat og det hele.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Menn mot gutter

Det var bare gått litt over ti minutter da Herman Stengel ladet kanonen fra 25-30 meter og sørget for 1-0 til bortelaget, og 25 minutter senere var resultatet endret til hele 4-0. Til slutt endte det 7-1, etter at Andreas Nordvik scoret vertenes ene.

– Det var katastrofalt, for å være ærlig. Vi spiller bra de første fem, men etter superscoringen til Stengel responderer vi ikke som ønsket. Jeg er veldig skuffet, sa Viking-trener Ian Burchnall til Eurosport i pausen.

– Jeg er flau, over resultatet og hvordan vi spiller, konstaterer samme mann etter kampen, og gjentar at hvordan laget responderte på 0-1 var «så svak, så svak».

– Det var menn mot gutter, fortsetter han, før han altså erkjenner nedrykket.

VG Live: Les referat fra kampen her!

Er du Viking-supporter og trenger oppmuntring? Ta en titt på seieren mot KBK:

For vondt ble til verre for Viking da resultatene i de andre kampene tikket inn. Sogndal tok ett poeng mot medaljejagende Sarpsborg mens Tromsø slo Stabæk på bortebane.

Det er nitrist lesning for laget som allerede ligger helt nederst.

Det er 12 poeng igjen å spille om, og opp til trygg grunn og kvalik har Viking ti poeng (Sogndal og Tromsø begge med 28 poeng). Med andre ord: taper Stavanger-laget én kamp til, blir det OBOS-ligaen åkke som kommende sesong.

Kalenderen viste år 1988 forrige gang siddisene ikke var i den øverste divisjonen.

Oisann! Deila overrasket spillerne med nakestunt

Tre strake

Da ser tingenes tilstand mye bedre ut for osloklubben. Seieren gjør at Vålerenga klatrer til en 7. plass på tabellen med sine 36 poeng.

Søndag kom lagets tredje strake ligaseier, og deres første på bortebane siden den 12. runden. Mot Viking var det aldri noen tvil om hvilket lag som skulle ende opp med de tre poengene.

Stengels drømmetreff etter ti minutter ble fulgt opp av Simen Juklerød. Han dro seg innover fra sin høyrekant og skrudde ballen elegant i motsatt, riktignok til fryktelig liten motstand fra Viking-forsvaret.

Rett før halvtimen spilt var det Enar Jääger sin tur til å slippe jubelen løs. Med burvokter Amund Wichne på bærtur etter et frispark fra bak i banen, kunne den estiske VIF-forsvareren enkelt stusses inn 3-0.

Les også: 19-åringen er blitt symbolet på Vålerengas forvandling

TRE PÅ RAD: For første gang under Ronny Deila kan Vålerenga juble for tre strake seirer i ligaen. Fra venstre: Juklerød, Stengel, Tollås Nation og Näsberg. Foto: Carina Johansen NTB scanpix

Hat-trick

3-0 ble til 4-0 snaue fem minutter senere. Viking klarte ikke å klarere et langt innkast, og til slutt var det Juklerød som kunne dunke inn sitt andre for dagen.

Etter hvilen fortsatte oslolaget å score, samtidig som Viking fortsatte sitt slette forsvarsspill. Samuel Fridjonssson, som kom inn for en skadet Christian Grindheim i den 1. omgangen, fikk lov til å trikse tre ganger (!) i feltet til Viking før han på akrobatisk vis lobbet ballen i mål med ryggen mot buret til Wichne.

Vålerenga virket nærmere 6-0 enn Viking var redusering, men hjemmelaget fikk sitt trøstemål da Andreas Nordvik stanget inn 1-5 etter corner.

Juklerød ville imidlertid ikke at Viking skulle få siste ord på eget gress. Han dunket inn sitt tredje på nydelig vis fra distanse, før Herman Stengel fastsatte resultatet til hele 7-1.

– Vi gjennomfører en veldig god kamp. Vi har tro på ting hele tiden og jobbet med spillestilen hele året. Vi har hatt noen rokkeringer og ting har tatt tid, men nå har vi stått med samme gjengen et par kamper, og du ser at det gir resultater, sier VIF-trener Ronny Deila til Eurosport.

PS: André Danielsen spilte sin 500. kamp for Viking søndag. Han ble utvist på tampen etter å ha fått sitt andre gule kort.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder