MÅLFEIRING: Evertons Dominic Calvert-Lewin (t.v.) feirer Evertons første mål mot Brighton sammen med Yerry Mina (t.h.).

Farens rørende post til Everton-helten Calvert-Lewin

Dominic Calvert-Lewin (23) ble kåret til månedens spiller i Premier League. Og han har scoret sitt første landslagsmål. Faren var proppfull av stolthet og måtte få det ut.

Publisert:
Artikkelen er over to år gammel

På Facebook fortalte Karlda Scooby Lewin om en lang vei til suksessen med Everton.

– Jeg måtte ta en gråtende seksåring med hjem fra sitt første prøvespill fordi han var for sjenert til å spille, skriver faren på Facebook, gjengitt på Twitter.

– Når han blir slått ned, så reiser han seg opp igjen. Du får ikke lov til å ligge nede uansett.

Kanskje tenker faren på det som skjedde da sønnen som 17-åring debuterte i seniorfotball på engelsk nivå seks i 2014 - og ble skallet ned (noe han den dag i dag har arr etter).

Les også

Van Dijk: – Alle vil se deg feile når du har nådd toppen

Virgil van Dijk (29) innrømmer at det kan bli «utfordrende tider» for Liverpool etter sjokktapet 2–7 for Aston Villa.

Faren fortsetter:

– Avvisning er ofte livets måte å lede deg til veien du skal være på.

Dominic Calvert-Lewins far takker dem som har trodd på sønnen: Travis Binnion, David Unsworth, Ronald Koeman, Duncan Ferguson, Carlo Ancelotti.

– Takk for at dere trodde på ham da andre ikke gjorde det.

Da Dominic Calvert-Lewin sist uke scoret sitt første landslagsmål, uttalte han at det var synd at familien ikke kunne være der.

Til BT Sport uttaler han før Liverpool-derbyet om farens Facebook-post:

– Han var trolig den stolteste mann på jorden. Faren min er en jeg alltid har sett til når jeg har vokst opp med å spille fotball. Han har alltid vært der for meg og har vært min største fan.

Les også

Everton overtok tabelltoppen etter James-dobbel

(Everton – Brighton & Hove Albion 4–2) Selv ikke en fæl keepertabbe og skade på Richarlison kunne stoppe Everton hjemme…

– Når det har vært tøft, har han alltid vært der for meg og sagt at jeg skal fortsette, og alltid bedt meg om å fortsette å tro på meg selv og støttet meg uansett hva som har skjedd.

Dominic Calvert-Lewin syntes det var hyggelig å lese Facebook-posten, og hadde facetime med faren etter debuten.

– Det er ikke så mange som virkelig vet hva det har krevd å komme dit jeg er nå, og han er en av dem. Han ble bare ekstremt stolt etter landslagsmålet.

Les også

Dette mangler Everton for å stresse de etablerte topplagene

Det er 25 år siden Everton vant en pokal – men ligastarten har vært lovende.

VG-tips: Everton-Liverpool

Everton-manager Carlo Ancelotti har tatt hjemmelaget til nye høyder med endring av formasjon, mer kamp om plassene på laget og med sommerens spillerinnkjøp som har slått til.

Det er bare tre måneder siden Liverpool fortjent løftet Premier League-trofeet på et tomt Anfield. Men etter noen hit og dit-prestasjoner, et ydmykende 2–7-bortetap for Aston Villa og med suverene Alisson Becker (k) skadet er det innenfor å stille spørsmål ved hvor gode Liverpool er akkurat nå.

Vi forventer at Everton vil prøve å gjøre det i «lunsjkampen» på lørdag. Og at Liverpool er klare for å rette på inntrykket fra Villa-matchen.

Gjestene har ikke tapt et Merseyside-derby siden 2010, eller på 22 kamper. Men Everton har klart uavgjort i syv av åtte siste tilsvarende kamper.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

VG er e-kommisjonær og har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping. Oddstips gir inntekter basert på historisk e-kommisjonær-omsetning. Norsk Tipping har ikke innflytelse på hvordan VG redaksjonelt omtaler innholdet - her står redaksjonen fritt.

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no