SÅ KAMP FRA TRIBUNEN: Her er Mats Møller Dæhlie med styreformannen i Cardiff lørdag. Foto: Digitalsport

Sammenligner Dæhli med Nasri og Silva

Solskjær og Mats Møller Dæhli bekreftet Cardiff-overgang lørdag - signert for 2,5 år

CARDIFF (VG) (Cardiff-West Ham 0-2) Først tapte Ole Gunnar Solskjær i debuten som Premier League-manager. Så bekreftet han at det norske stortalentet Mats Møller Dæhli (18) har signert for Cardiff.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL
Samir NasriDavid Silva


Den tidligere Manchester United- og Molde-spilleren har vært i Cardiff de siste dagene, og overgangen var derfor ventet.

Men først lørdag kveld - etter tapet for West Ham - kunne partene bekrefte at Møller Dæhli, som spilte under Solskjær i Molde det siste halvåret, flytter til Wales. Kontraktens lengde er på to og et halvt år.

Noe av grunnen til at overgangen har trukket ut, er at Manchester United kom på banen. Da de solgte Dæhli til Molde sommeren 2013, sikret de seg samtidig en rett på å kjøpe ham tilbake.

United både trengte og hadde rett på noen dager på å vurdere situasjonen, og Solskjær sier til mediene i Cardiff at storklubben også snakket med 18-åringen.

- Men Mats ønsket å spille her, sier Cardiff-sjefen, som overfor VG gjør det klart at 18-åringen er hentet med tanke på å spille Premier League-fotball.

Derfor trener Mats Møller Dæhli med A-laget fra mandag. Den siste uken har unggutten gått rundt i Cardiff-klær og kun trent alternativt ved klubbens treningsfelt på Vale utenfor bysentrum, siden han fortsatt har vært Moldes eiendom.

- Jeg er veldig glad for å signere, sier Mats Møller Dæhli, tenåringen du i blant kan mistenke for å være nederlenderen Dirk Kuyts lillebror. Han dukket opp i presserommet i dress og hvit skjorte, men ikke med klubbens karakteristiske rødsorte slips.

- Ble du overrasket over at Manchester United kom på banen?

- Nei, nei. Uansett er de involvert i en sånn prosess. De hadde klausulen og ville snakke med Mats. Men heldigvis ville han hit, svarer Solskjær til VG.

Solskjær ville ikke si hvor mye den walisiske Premier League-klubben betaler for å hente 18-åringen. Ifølge Solskjær vil prisen legge unødvendig press på oslogutten, som vokste opp noen få stenkast fra Ullevaal stadion.

- Jeg synes vi har gjort en god avtale, svarer Solskjær på spørsmål om det betyr at han ble dyr...

På engelsk i presserommet beskrev han sin nye, norske import slik:

- Han er en fremtidens fotballspiller. En sånn type spiller som for eksempel Samir Nasri og David Silva, så får vi se hvor Mats ender, sier Solskjær.

For ordens skyld: Franske Nasri og spanske Silva er to av verdens beste midtbanespillere, og hever i dag gigantlønninger i Manchester City.

Fersk sportsblogg: - Solskjær trenger en som seg selv

- Er Solskjær grunnen til at du velger Cardiff i stedet for United?

- Ja, han er en stor grunn. Det er en tygghet å ha en manager som tror på deg, sier Mats Møller Dæhli, som er sønn av VG-kommentator Truls Dæhli.

Den norske A-landslagsspilleren er for øvrig ikke ukjent for Cardiff City. Solskjær avslørte at klubben så Dæhli både i cupfinalen for Molde og i andre kamper, og den nye Cardiff-manageren hadde også sjekket ut han hadde tittet på speiderrapportene.

- Det sto: Kjøp Mats Dæhli! smiler Ole Gunnar Solskjær.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder