Men Vålerenga snek seg til ett poeng i Haugesund

FØLTE SEG SNYTT: Kjetil Rekdal mener Vålerenga ble snytt for straffe i tredje kamp på rad da Vidar Örn Kjartansson ble felt i første omgang, men fikk til slutt viljen sin. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Rekdal: - Snytt for tredje gang på rad

HAUGESUND (VG Nett) (Haugesund - Vålerenga 1-1) Kjetil Rekdal raste etter at Vålerenga ble snytt for straffe før pause, men på overtid ble han hørt. Vidar Örn Kjartansson (24) sikret poeng i en kamp Haugesund hadde nok sjanser til å vinne.

  • Joar Time

Artikkelen er over seks år gammel

Haugesund var best og mest skapende, men ble straffet da Dusan Cvetinovic felte Alexander Mathisen på overtid.

Det var imidlertid ikke nok for Rekdal, som var mektig irritert over at laget ikke fikk straffespark før pause.

Etter halvtimen spilt og på stillingen 0-0 gikk Vålerenga-spiss Vidar Örn Kjartansson i bakken i feltet, og tv-bildene viste at Martin Bjørnbak holdt et tak i trøya.

- Det er tredje gang på tre kamper vi er snytt for et straffespark, raste Kjetil Rekdal til C More i pausen.

VGTV: Se mål og høydepunkt her

- Fortjent utligning

Etter kampen var han mer besinnet da han snakket med VG.

- Det var et soleklart straffespark vi ble snytt for. Nå sitter vi med tre straffespark for lite hittil denne sesongen, sier Rekdal.

- Men samtidig må vi være fornøyd med dagens utbytte siden vi kom tilbake så sent i kampen. Men det var fortjent, for vi ble bedre etter pause og det var ingen ting å si på at vi fikk utligningen, sier Rekdal.

Haugesund-trener Jostein Grindhaug fortvilte etter at seieren glapp mot slutten, men støttet sin trenerkollega i at Vålerenga nok skulle hatt et straffespark til.

- Sånn er det i fotball. Noen ganger faller avgjørelsene ned på feil side, og denne gangen gikk det i vår favør, sier Grindhaug.

- Men dere hadde uansett sjanser nok til å vinne?

- Ja, og når man kommer så langt ut i kampen med tre poeng langt nede i bukselinningen så er det helt klart tøft å få den smekken i fleisen.

Vraket Kongshavn

Kjetil Rekdal valgte overraskende å vrake førstekeeper Gudmund Kongshavn til fordel for innlånte Michael Langer.

- Vi har ikke vært helt fornøyd med Gudmund. Det har vært litt rusk, samtidig som Michael har imponert veldig på trening. Jeg vil ikke kalle det en vraking. Gudmund er en av Norges mest lovende keepere og vil få sjansen igjen, sier Rekdal til VG.

VG LIVE: Fyldig referat fra kampen

Haugesund måtte klare seg uten spissene Christian Gytkjær og Pontus Engblom, og stilte med midtbanespillerne Geir Ludvig Fevang og Kristoffer Haraldseid øverst i banen. Og det viste seg å være et smart trekk.

Etter 43 kjedelige minutter, uten klare målsjanser og mange personlige feil, løsnet det for Haugesund like før hvilen.

Spissvikar Fevang var på rett sted til rett tid etter 44 minutter, og pirket lagets andre sjanse så vidt over målstreken.

Straffet til slutt

Etter pause fortsatte Haugesund med de fine angrepstendensene de første minuttene, og var nær ved å få uttelling etter 48 minutter. Fevang fikk skyte fra seks meter, og bare en god inngripen av Michael Langer hindret scoring. Returen ble satt i mål, men målet ble annullert for angrep på keeper.

Vålerenga forsøkte å heve seg, og hadde initiativet i perioder av andre omgang. Uansett var det hjemmelaget som hele tiden virket farligst foran mål.

Helt til i sluttminuttene, da Vålerenga fikk straffespark. Dermed endte det 1-1 i Haugesund.

- Det tar nok litt tid for å komme over denne smellen, men vi viste iallfall mye bra spill, sier Haugesunds målscorer Geir Ludvig Fevang.

Les også

Mer om

  1. FK Haugesund
  2. Vålerenga Fotball

Flere artikler

  1. Senket Haugesund med tre nye scoringer på Ullevaal: VIF-Kjartansson på vei mot 31 mål

  2. Rekdal tok alvorsprat med helten

  3. Mjelde etter kontroversiell straffe: - Jeg er forbannet

  4. VIF fikk fullt utbytte av nykommerne

  5. Fagermo: - Deilig å slå tilbake

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder