SKADET: Tom Høgli må regne med en pause på rundt seks uker etter å ha pådratt seg et brudd i ryggen. Foto: Heiko Junge , NTB scanpix

Brudd i ryggen for Høgli - mister viktige landskamper

Etter nye undersøkelser mandag viser det seg at Tom Høgli (31) har pådratt seg brudd i en ryggvirvel. Han mister dermed landskampene mot Malta og Italia.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Høgli ble mandag tatt ut i landslagstroppen til kampene mot Malta og Italia i oktober, men nå er det klart at backen ikke rekker samlingen som kan sikre Norge plass i EM-sluttspillet neste sommer.

NFF melder selv på sin Twitter-konto at dagens undersøkelser viser seg at Høgli har pådratt seg brudd i en ryggvirvel. FCK-spilleren er dermed ute i opp til seks uker. Det betyr at også de eventuelle play off-kampene i november kan være i fare for 31-åringen.

– Det er dårlig timing og ting jeg gjerne skulle vært med på. For egen del er det veldig trist, men sånn er det bare, sier Høgli til NTB.

Den politisk engasjerte backen prøver likevel å sette skaden i perspektiv.

– Jeg har fått veldig mange hyggelige meldinger. Folk er fantastiske. Men det finnes andre ting i verden som er mye verre enn dette. Likevel, jeg setter stor pris på omtanken, sier Høgli.

På røntgen mandag

31-åringen var gjennom en grundig sjekk og røntgen i Danmark i mandag hvor det ble konstatert brudd slik trener Ståle Solbakken sa til VG søndag at han fryktet.

– Det har vært veldig hektisk. Jeg har vært til tre ulike undersøkelser, én vanlig røntgen og to MR-undersøkelser. Det har vært mange spørsmål i luften, så det er greit å få et konkret svar. Jeg har kjent siden kampen at noe ikke har stemt. Det har vært veldig ubehagelig å gå, sitte eller ligge. Ryggen har vært dysfunksjonell. Jeg trodde ikke det var noen sinnssyke greier, men håpet det bare var et slag eller blødning, sier Høgli.

GLAD: Høgli etter borteseieren mot Bulgaria. Foto: Vegard Wivestad Grøtt , NTB scanpix

– Slik er fotballen. Nå var det min tur til å få en trøkk. Det må jeg akseptere. Livet går videre, fortsetter den tidligere TIL-spilleren.

Nå reiser Høgli hjem til Tromsø for å slappe av. Han håper å kunne trene igjen om seks uker, men vet ikke når han kan være tilbake på banen for FCK og Norge.

– Det blir et par uker med helt stillstand. Nå skal jeg til Tromsø for å høre på kona mi som skal disputere torsdag. Jeg får gjort litt andre ting. Jeg kan ikke tenke for mye over skaden. Jeg må prøve å komme meg litt bort, sette ting i perspektiv. Det er andre ting som betyr mer. Jeg må tenke på andre ting. Jeg skal se om jeg får til nettopp det, sier FCK-spilleren.

FC København-backen ble kjørt til sykehus i pausen i byderbyet mot Brøndby søndag. Da hadde Høgli rukket å spille fire minutter før han ble sakset ned av Ronnie Schwartz.

Selv om Høgli befant seg midt på egen halvdel, så Schwartz likevel verdien av å klippe ned landslagsforsvareren. Høgli kom seg aldri opp igjen og holdt seg til ryggen etter å ha blitt feid i bakken.

Sint på dommeren

Ståle Solbakken ga klar beskjed til Jakob Kehlet etterpå – og mente Brøndby-spilleren kom «i 200 kilometer i timen» før han feide Høgli i bakken.

– På gaten hadde den taklingen gitt mellom fem og ti år i fengsel, meldte Solbakkens til dansk TV 3+ i et kort pauseintervju.

Situasjonen der Høgli ble taklet, fortsatte for øvrig med at dommeren dro opp det røde kortet av brystlommen. Men kamplederen hadde åpenbart blandet kortene – bokstavelig talt – og la ned igjen det røde, smilte og trakk det gule opp fra baklommen på shortsen.

Selv om det – ifølge Solbakkens reaksjon – burde vært rødt på Brøndbys danske.

Dette er Norges tropp mot Malta og Italia:

Rune Almenning Jarstein - Hertha Berlin
André Hansen - Rosenborg
Ørjan Håskjold Nyland - FC Ingolstadt
Haitam Aleesami - IFK Göteborg
Jo Inge Berget - Malmö
Valon Berisha - Red Bull Salzburg
Veton Berisha - Greuther Fürth
Omar Elabdellaoui - Olympiakos
Vegard Forren - Molde
Pål André Helland - Rosenborg
Markus Henriksen - AZ Alkmaar
Even Hovland - Nürnberg
Stefan Johansen - Celtic
Joshua King - Bournemouth
Martin Linnes - Molde
Håvard Nordtveit - Borussia Mönchengladbach
Ole Selnæs - Rosenborg
Per Ciljan Skjelbred - Hertha Berlin
Stefan Strandberg - FC Krasnodar
Alexander Søderlund - Rosenborg
Alexander Tettey - Norwich
Martin Ødegaard - Real Madrid

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder