RBK-treneren: – De lå strødd de siste 20 minuttene

KJØRTE OVER MOLDE: Rosenborg og Mike Jensen kjørte over Molde etter pause. Ola, Kamara, Sander Svendsen, Etzaz Hussain og Harmeet Singh klarte ikke å henge med i svingene. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Ingebrigtsen mener RBK er bedre trent enn Molde

TRONDHEIM (VG) Etter overkjørselen av Molde etter pause konkluderer Kåre Ingebrigtsen (49) med at Rosenborg er klart bedre trent enn Tor Ole Skulleruds lag.

  • Morten Stokstad

Artikkelen er over fire år gammel

Før pause styrte Molde mye av spillet, men de siste 45 minuttene så de ut som en slagen gjeng – der flere av spillerne fikk krampe.

Les også: Strandberg skjeller ut Høiland

Molde-treneren uenig med Ingebrigtsen

- De siste 20 minuttene ligger dem strødd, sier Rosenborg-treneren til VG.

- Det ser ut som om dere er bedre trent enn Molde?

- Ja, det var vel ikke noe tvil om det. Det kan vi trygt si.

- Mange av Molde-spillerne slet med krampe i slutten av kampen?

- Ja, det var alle mann, det. Det er godt for oss å se, sier Ingebrigtsen.

Molde-trener Tor Ole Skullerud vil ikke være med på at Rosenborg-spillerne er i en bedre fysisk forfatning enn sine gutter.

- Nei, jeg tror ikke det. Jeg tror ikke de er mye bedre trent enn oss. Vi måtte bytte litt på laget. Først ble Fredrik Semb Berge syk. Knut Olav (Rindarøy) har også vært syk. Også spiller vi en gresskamp på bortebane som ble tøff for oss, sier Skullerud.

- Dette går ikke an å måle helt. Jeg så også at vi lå med krampe. Men jeg tror ikke noe på at vi er mye dårligere trent. Vi er godt trent, hevder MFK-sjefen.

Tror overgangen til naturgress er årsaken

Les også: Nils Arne Eggen mener kunstgresset i Molde er en tabbe

Martin Linnes var blant spillerne som måtte i bakken på grunn av krampe mot slutten av kampen. Han er enig i at det så ut som at RBK-spillerne var bedre trent enn moldenserne.

- Det virket sånn. Det er mulig vi var litt for overtent og ivrige i 1. omgang. Det var flere av oss som ble tomme. Det kan også ha noe med overgangen fra kunstgress til gress å gjøre, sier Martin Linnes.

- Nå har dem sagt at de er best trent i hele Norge, så… Men jeg tror det har litt med gressfølelsen å gjøre for vår del. Det er ikke alltid like bra å gå fra kunstgress til gress. Og nå var det ordentlig varme i Norge også for første gang, sier Vegard Forren.

- Det overrasker ikke meg at vi er bedre trent enn Molde, sier Stefan Strandberg og gliser.

Strandberg mener Høiland er en klovn

Han avsluttet kampen med å skjelle ut Tommy Høiland for filmingen på overtid – som ente med gult kort til Molde-innbytteren.

– Det var vel ikke rart jeg reagerte på det. Han driver på med de klovnegreiene sine igjen som han har gjort så mange ganger før. Jeg synes det er så jævla dumt for han er en god fotballspiller ellers. Han får et stempel som en jævla klovn på grunn av det, sier Strandberg til VG.

– Selvfølgelig blir jeg forbannet. For han prøver å dra på meg et rødt kort. Noe som det ikke er i nærheten av. Det er bra gjort av dommerne at de ser at han kaster seg, tillegger midtstopperen.

– Hva sa du til Høiland ute på banen?

– Det egner seg ikke på trykk. Det er lov å være tøff og drittsekk, men man skal være fair samtidig. Sånt bullshit som det der liker jeg ikke i det hele tatt, svarer spilleren som reiser til russisk fotball i slutten av juli.

Tommy Høiland la seg langflat etter kampen.

– Dumt av meg. Jeg kjente noen fingre i ansiktet, så ble det overdramatisert. Jeg skjønner godt at han ble irritert, sier Molde-spilleren.

Tror Molde er ute av gullkampen

Tobias Mikkelsen kunne alene avgjort kampen med tre store sjanser etter pause, men uavgjort var likevel en liten seier for RBK. For nå er avstanden ned til Molde fortsatt 11 poeng.

– Jeg nekter å tro at vi går på en kjempesmell. Jeg tror Molde må vinne resten av kampene for å ta oss igjen, sier Ingebrigtsen.

– Tror du de kan klare det?

– Nei. De skal jo møte oss en gang til, svarer RBK-treneren.

- Det kan godt hende han har rett i det. Alle skjønner at det blir steintøft. Men vi har tenkt til å forsøke, sier Skullerud.

PS! Han ønsker ikke å kommentere hvorvidt han fortsetter som Molde-trener etter denne sesongen. Sportslig leder Øystein Neerland sier til VG at ingenting er avklart, og at klubben vil bruke høsten til å avgjøre hvem som trener klubben i 2016.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder