TILBAKE I BLÅTT: Mohammed Abu (t.h.) er klar for sin tredje periode i Strømsgodset. Her i en kamp mot Sogndal i 2012. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TILBAKE I BLÅTT: Mohammed Abu (t.h.) er klar for sin tredje periode i Strømsgodset. Her i en kamp mot Sogndal i 2012. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Abu tilbake i Godset: - Et scoop

FOTBALL

Spilleren Stefan Johansen (23) i sin tid erstattet i Strømsgodset, Mohammed Abu (22), blir nå Johansens erstatter hos de regjerende seriemesterne.

Publisert: Oppdatert: 21.02.14 22:52

- Abu er en klassespiller. Han viser på trening her nede at han har et enormt nivå inne. Det er rett og slett fantastisk at Godset er i posisjon til å få en slik spiller på permanent basis. Det er et scoop, sier trener Ronny Deila til dt.no.

Ghanseren er klar for sin tredje periode i Drammens-klubben, og denne gangen er det permanent.

Midtbanespilleren skrev fredag under en fireårskontrakt med Godset. Ifølge Drammens Tidende koster han klubben fire millioner kroner, noe som gjør han til Godsets dyreste kjøp noensinne.

- Veldig glad

22-åringen har de siste årene vært under kontrakt med Manchester City. En permanent overgang til Godset har ligget i kortene en stund.

- Alle tar meg godt imot, og jeg føler meg veldig velkommen her. Jeg føler meg hjemme, og jeg er glad nå. Veldig glad!, sier Abu til klubbens nettsider.

Abu har de siste to årene vært på utlån i fem klubber i fem ulike land. Han hadde to gode opphold i Strømsgodset - først fra sommeren 2010 ut 2011, og i vårsesongen 2012.

Da ble han erstattet av Stefan Johansen, som fikk sitt store gjennombrudd, som etter hvert ledet til at den tidligere Bodø/Glimt-spilleren ble solgt til skotske Celtic.

Dermed er ringen på mange måter sluttet når Abu nå erstatter Johansen i Godset-trøya.

På spissjakt

Han er Ronny Deilas fjerde signering siden sesongslutt. Fra før har Marius Høibråten blitt hentet fra Lillestrøm, mens danske Patrick Olsen og portugisiske Francisco Junior har kommet på lån fra henholdsvis Inter og Everton.

Nå er klubben i første rekke på spissjakt frem mot seriestart.

- Vi trenger mer konkurranse foran. Vi leter etter en ny spiss, og jobber kontinuerlig med det. Jeg er trygg på at det løser seg, sier Deila til dt.no.

(VG Nett/NTB)

Her kan du lese mer om