0-1: Rolando Aarons sender Newcastle i føringen allerede i det sjette spilleminuttet. Foto:Oli Scarffoli Scarff,Afp

Sjokktap for City: Newcastle er videre i ligacupen

David Silva ut med skade

(Manchester City - Newcastle 0-2) Newcastle ble for sterke for den regjerende ligacup-mesteren.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det er spilt drøyt fem minutter på Etihad Stadium. Hjemmepublikumet har nettopp sett David Silva skade seg selv i et teatralsk og unødvendig fall. I tillegg har Newcastle tatt ledelsen.

Og det skulle bli enda verre.

Uforutsigbar

Den fjerde runden i ligacupen har vist seg å være uforutsigbar. I går tok både Liverpool og Chelsea seg videre uten å imponere nevneverdig, og kveldens kamp på Etihad skulle i utgangspunktet bare være en sjarmøretappe til kvartfinalen for de lyseblå.

Utskjelte Alan Pardew og hans mannskap ville det annerledes. Noen minutter ut i kampen sørget Rolando Aarons for 50.000 hakeslipp i Manchester, da han fra skrått hold satte ballen mellom bena på City-keeper Willy Caballero.

Vertene fikk samlet seg litt etter sjokkstarten, men lagene gikk til pause på stillingen 0-1.

Nasri ble byttet både inn og ut

Før kveldens kamp hadde de lyseblå vunnet 11 av de siste kampene mot nettopp Newcastle. I dag gikk ingenting på skinner for hjemmelaget, og selv om Nasri kom inn for en skadet Silva, Agüero erstattet nettopp Nasri, og Navas tok over for Toure, ville det seg ikke for den regjerende ligacup-mesteren.

Kampens andre scoring kom nemlig også til gjestene. Moussa Sissoko danset seg gjennom hjemmeforsvaret og plasserte ballen i høyre hjørne.

I det 75. minuttet sto det plutselig 2-0 til Newcastle, og det ble ingen flere mål.

– Nesten uansett hvem City spiller mot, så er de favoritter. Så ja, jeg ble overrasket over at Newcastle vant, sier Erik Thorstvedt til VG.

Dårlig flyt

Manchester City er så til de grader ute av flytsonen. Laget sliter i Champions League, har tapt for både West Ham og Stoke i Premier League, og nå er altså også ligacup-drømmen knust.

Gjestene fra Newcastle har motsatt formkurve. Kveldens overmenn har vunnet to på rad i Premier League, etter en helsvart sesongåpning, og selv om manager Alan Pardew har vært i hardt vær en god stund, er det nok ingen som klager akkurat nå.

– City hadde jo klart flest sjanser og mest ball, men det ble en kamp der Newcastle klarte å rydde unna og score på sine sjanser. Det står også respekt av det Alan Pardew, som jeg jo har vært skeptisk til, har gjort. Seirer borte mot Tottenham og nå City er sterkt, konkluderer Thorstvedt.

Ligacup-resultater:

Stoke - Southampton 2-3

Tottenham - Brighton & Hove Albion 2-0

Kvarfinalene trekkes i kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder