Real Madrid cruiset til VM-tittelen

(Real Madrid-San Lorenzo 2-0) Sergio Ramos (28) og Gareth Bale (25) scoret målene da Real Madrid slo argentinske San Lorenzo i VM-finalen for klubblag.

Etter 37 minutter headet Sergio Ramos i nettet da han fikk stå umarkert inne i feltet etter en perfekt corner fra Toni Kroos. Seks minutter etter hvilen doblet Gareth Bale ledelsen.

Sistnevnte fikk en perfekt pasning fra Isco, og keeper Sebastian Torrico i San Lorenzo-målet gjorde en dårlig jobb da han slapp Bales avslutning under seg og i mål.

Det ble aldri noen stor forestilling på Stade de Marrakech i Marokko. San Lorenzo satte ikke i gang med å skape noe særlig før mot slutten av den andre omgangen, da Real-keeper Iker Casillas reddet skuddene fra Enzo Kalinski og Juan Mercier.

– Dette er en veldig spesiell dag for klubben, sa Ramos, som har slitt med en muskelskade og fikk klarsignal etter en test kampdagen.

– Jeg tok en sjanse ved å spille i dag, men det var en viktig kamp, og jeg ville ikke miste den, sa han.

– Jeg kunne ikke tenke meg en bedre julepresang. Vi er verdensmestere!! #HalaMadrid, tvitret Bale etter kampen.

Nærmer seg rekord

MÅLLØS: Cristiano Ronaldo har utrolig nok ikke scoret for Real Madrid i de to siste kampene. Foto:Abdeljalil Bounhar,Ap

Cristiano Ronaldo gikk målløs av banen igjen, og han scoret heller ikke i semifinalen. Det er noe oppsiktsvekkende, ettersom portugiseren har 32 scoringer for klubben så langt denne sesongen. Han har puttet 25 ganger i ligaen, det har blitt fem mål i Champions League og i supercupfinalen mot Sevilla scoret han to ganger.

I kveld var det imidlertid ikke noe skrikende behov for Ronaldos scoringer, og Real Madrid står nå med 22 strake seirer i alle turneringer.

Med fire seirer til, så tangerer laget rekorden til Ajax fra 1971/72-sesongen, men det er ikke enkle kamper som venter de regjerende Champions League-mesterne. 4. januar er nemlig Valencia motstander i ligaen, mens det tre dager senere er cupoppgjør mot byrivalen Atletico Madrid. Deretter er det hjemmekamp mot Espanyol i ligaen før returkampen på Santiago Bernabeu mot Atletico.

Fjerde tittel for året

Med seieren i VM-finalen kunne Real-trener Carlo Ancelotti feire sin andre klubb-VM-tittel - han ledet Milan til seier i 2007. Dette var også Reals fjerde tittel dette året ettersom det ble Champions League-seier i mai, i tillegg til spansk cupgull og seier i den europeiske supercupen.

– Det har vært et uforglemmelig år for oss, men sesongen er bare halvferdig. Vi må reise hjem og jobbe hardt, sa Ancelotti.

Målscorer Ramos ble kåret til turneringens beste spiller, men Ancelotti ville ikke trekke frem enkeltspillere.

– Jeg vil fokusere på laget. Dette var en ny sterk lagprestasjon, sa han.

I klubb-VM tok Real Madrid seg til finalen ved å slå meksikanske Cruz Azul 4-0 i semifinalen, mens San Lorenzo trengte ekstraomganger for å slå Auckland City fra New Zealand på vei til finalen. Sistnevnte vant for øvrig på straffespark mot Cruz Azul i bronsefinalen.

Klubb-VM:

Finale:

Real Madrid (Spania) – San Lorenzo (Argentina) 2-0.

Bronsekamp:

Cruz Azul (Mexico) – Auckland City (New Zealand) 1-1 e.o. (2-4 på straffer).

PS! I samarbeid med Strive ser du 10 toppkamper fra La Liga og Serie A på VG+ i vår. (Redaksjonelt samarbeid)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder