SLAGEN MANN: Egil Drillo Olsen forlater her Ullevaal stadion etter en laber forestilling mot Sveits. Dermed er VM-håpet så å si ute for Norge. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Fotballforbundet har ingen planer om å vrake Drillo

Semb: - Den tanken har vi ikke tenkt en gang. Det er ikke tema

ULLEVAAL (VG) (Norge-Sveits 0-2) Egil Olsen tviholder på både VM-håpet og jobben som landslagssjef. Og toppfotballsjef Nils Johan Semb har ingen planer om å skifte ham ut.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Nei, den tanken har vi ikke tenkt en gang. Det er ikke tema, sier Semb til VG.

Han viste - uvisst av hvilken grunn - en tommel opp til Drillo etter å ha tatt plass i spillerbussen som sistemann i går kveld. Sveits-tapet var til å gråte av i Ullevaal-regnet.

- Vi er i en god og grundig prosess for å skaffe ny landslagssjef. Den begynte i juni, men har fått fart først nå. Vi jobber med å få en ny person på plass til neste kvalik (EM). Noe mer kan jeg ikke kommentere dette, sier Semb.

- Mange mener Per-Mathias Høgmo er en slags favoritt?

- Jeg kan ikke kommentere navn.

- Hvor mange kandidater har dere?

- Jeg kan ikke si annet enn at vi er i en grundig kartlegging av kandidater. Og jeg vil være forsiktig med å antyde noe tidspunkt for når vi har ting klart, sier Semb som sammen med Yngve Hallén, Kjetil Siem og Bjarne Berntsen utgjør gruppen som skal bestemme fremtiden.

VGTV: Drillo: - Jeg står helt sikkert ut kvaliken

Ble rundjult

Brede Hangeland bekrefter at spillerne ennå ikke har blitt koblet inn i trenerjakten.

- Jeg svarer om jeg blir spurt, men vil ikke si noe i media om hvilke tanker jeg har, sier kapteinen.

Norge fikk rundjuling i Ullevaal-regnet, mens både Slovenia og Island vant. På en erketrist tabell smatt begge forbi kvalikens toppseedede, men nå fjerdeplasserte Norge.

DUO: Nils Johan Semb og Drillo under en trening tidligere denne uken. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

- Men vi tar 2.-plassen om vi slår Slovenia og Island. Det er håpet, minner Drillo om.

71-åringen er ikke innstilt på å avslutte sin siste periode som norsk landslagssjef før han må. Nå ser det ut til å bli 1. januar.

Sportsbloggen: Den største taperen var Drillo selv

Lekker som en sil

- Det er fortsatt en mulighet for VM, en eventuell etterfølger står ikke klar, og vi bytter ikke landslagstrener mellom de to siste kampene, sier Drillo selv.

VM-kvaliken har utviklet seg i feil retning for mannen som tok Norge til to VM på 90-tallet. I syv av åtte kamper er landslaget kommet under 0-1, Norge lekker som en sil på defensive dødballer.

Espen Ruud ble knust to ganger i luften av Fabian Schär. Det avgjorde kampen og var kvalikens fjerde og femte baklengs på faste situasjoner.

Et norsk poengsnitt på 1,375 pr. kamp lukter det alt annet enn Copacabana av.

- Vi taper for et bedre lag, fastslår Drillo etter at Norge ikke skapte en eneste sjanse i 2. omgangen mot Sveits.

Les også: Se VG-journalistenes dom over det norske laget

Kritiske spørsmål

På vei ut møtte han kritiske spørsmål fra TV 2-reporter Morten Stokstad. Han skjønte lite av at backen Omar Elabdellaoui ble byttet inn mot slutten og var kritisk til at Hangeland ble flyttet opp som spiss først seks minutter før slutt.

Egil Olsen forlot mikrofonen uten å fullføre intervjuet.

- Så du hvem som intervjuet meg, så skjønner du svaret, sa han på pressekonferansen etterpå.

- Drillo har mange gode egenskaper, men å takle kritikk er ikke en av dem, kontret Stokstad.

Kvelden var blytung. Det hjalp ikke at Sveits-trener Ottmar Hitzfeld mente de hadde prestert sin aller beste kamp under ham.

Men på grunn av Islands seier over Albania må den dobbelte Champions League-vinneren vente minst en kamp til med å kvittere ut Brasil-billetten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder