Dæhli om Freiburg-tabbene: - Vi har en veldig krevende spillestil

Ble for rause med Reus & co., men 19-åringen liker at ambisjonsnivået er høyt

FREIBURG (VG) (Freiburg-Dortmund 0-3) Gang på gang prøvde Freiburg å spille seg ut bakfra. Gang på gang mislyktes de. Men Mats Møller Dæhli (19) tror ikke treneren forandrer på den krevende spillestilen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Freiburg-forsvaret var altfor rause med superstjernen Marco Reus og Dortmund da Mats Møller Dæhli (19) fikk sin hjemmedebut lørdag.

- Vi gir jo bort mål. Det første målet gir vi bort. Vi må slutte å starte kampene på den måten, sier en noe skuffet og lavmælt Mats Møller Dæhli til VG.

Dortmund, som lå helt sist i Bundesliga før dagens runde, viste tidvis gammel klasse og tok til slutt en komfortabel 3-0-seier over Dæhlis Freiburg.

Mens Dæhli sto en stund helt for seg selv på gresset etter kampen, samlet Dortmund-spillerne seg og gikk til bortesvingen for å takke sine supportere. Forsvarskjempen Mats Hummels hoppet opp på gjerdet for å komme tettest mulig på egne fans.

LITEN OG STOR: Mats Møller Dæhli jager i rygen på Dortmund-stopper Mats Hummels. Foto:Arnd Wiegmann,Reuters

For Dortmund-trener Jürgen Klopp ble det en etterlengtet opptur etter en nesten uvirkelig rekke med svake resultater i Bundesliga.

- Vi er litt smårustne og gjør litt for mange feil. Når vi står høyt, og Dortmund har Reus, Aubameyang og Kagawa, så får de kombinere veldig fint. Det er imponerende. Når det fungerer for dem, så er det vankeslig, mener Dæhli.

- Vanskelig

Han startet i en fri rolle bak spissen Nils Petersen i den viktige bunnkampen. Det ble alt annet enn enkelt mot Dortmund-duoen Neven Subotic og verdensmester Mats Hummels (midtstopperparet fra Champions Legaue-finalen i 2013).

Den norske 19-åringen hadde stort sett gode involveringer, men det tilhørte sjeldenhetene at Freiburg fikk flyttet laget fremover for å støtte Freiburg-angriperne.

I stedet ble det i lange perioder en frustrerende aften for hjemmepublikummet på lille, intime og for anledningen kalde Schwarzwald-Stadion. Freiburg-fansen gjorde alt for å støtte de røde og hvite, men det var ikke alltid at hjemmelaget tok hintet.

Gang på gang rotet Freiburg-forsvaret det til for seg selv, som regel etter å ha prøvd å spille seg ut bakfra. Evnene i forsvaret strakk ikke til. Dortmund – med Shinji Kagawa, Ilkay Gündogan, Mats Hummels og Aubameyang i spissen – fikk flere store gavepakker.

IKKE HELT FORNØYD: Mats Møller Dæhli gjør seg klar til et intervju etter Dortmund-kampen. Foto:Sindre Øgar,

- Vi har en veldig krevende spillestil. Det er vanskelig, og i tillegg er Dortmund vanvittig gode til å presse, beskriver den norske 19-åringen, der han står i rød og sort Freiburg-grilldress.

- Er stilen for krevende? Har dere en Plan B eller skal stilen gjennomføres uansett?

- Jeg har bare fått oppleve at det finnes én måte å spille på, og det er det. Det er klart at vi må endre på småting, men den genrelle spillestilen er den samme uansett.

- Og det er vel morsomt å ha et høyt ambisjonsnviå?

- Jeg synes det er veldig, veldig gøy, sier Dæhli.

Men spesielt gøy var det ikke da Marco Reus gjorde 1-0 på en av flere gavepakker. Pierre-Emerick Aubameyang fikk nesten en halv banehalvdel for seg selv da han ordnet 2-0 tidlig i annen omgang. Allerede da virket kampen kjørt.

Artikkelen fortsetter under bildet!

VANT BUNNOPPGJØRET: Både Freiburg og Dortmund ligger i bunn av den tyske eliteserien. Her omfavnes Marco Reus av lagkameratene etter å ha sendt Dortmund i føringen lørdag ettermiddag. Foto:Uli Deck,Afp

Mats Møller Dæhli ble flyttet ut på venstresiden, og det var stort sett gjennom nordmannen Freiburg forsøkte å skape noe. Uten å få det helt til.

I stedet viste Dortmund herlig klikk-klakk-spill da de gikk opp i 3-0 ved Aubameyang.

- Vi fikk ikke til så mye spill, men vi fikk til noe. Vi gjør en for dårlig kamp, mener Dæhli.

Nordmannen setter uansett pris på at han fikk spille hele kampen.

- Det er fantastisk for meg. Nå har jeg spilt to kamper på rad, og det nyter jeg. Det er utrolig gøy. Men det er ikke gøy å tape 3-0.

Fotballkamp i Dæhlis nye hjemby er mer enn underholdende ballspill – det er bayer, røre, Bratwurst og godt humør.

- Det er litt tung stemning, men fansen er fantastisk. De står og klapper uansett, beskriver 19-åringen.

I sitt første store intervju etter overgangen fra Cardiff til Freiburg forteller Dæhli om kontrastene mellom fotballhverdagene i Storbritannia og Tyskland:

- Dette er utrolig annerledes. Vi trener veldig mye mer. Mye hardere. Høyere intensitet. Mye mer profesjonelt på alle områder. For meg er det litt rart å oppleve det, men det er perfekt. Det er sånn jeg vil ha det, sier Dæhli til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder