VONDT: Per Ciljan Skjelbred hadde tydelige smerter da han fikk behandling etter overtråkket mot Malta. Foto: Helge Mikalsen , VG

Ny skade kan skape problemer for Norge: Skadet Skjelbred må testes før Italia-kampen

ULLEVAAL STADION (VG) (Norge - Malta 2-0) Et overtråkk gjorde at Per Ciljan Skjelbred (28) måtte av Ullevaal-gresset etter pause mot Malta. Nå må han se om han rekker møtet med Italia.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Midtbanespilleren tråkket over i en duell i feltet til bortelaget. TV-bildene viste at foten sto i vinkel da Skjelbred landet på gresset. Åtte minutter ut i den andre omgangen ble han byttet ut med Martin Ødegaard.

– Det var en lang ball fra Vegard som jeg skulle «time». Jeg hoppet og landet skjevt, forklarer Skjelbred.

VG-børsen: Dette var Norges beste mot Malta

– Kan det gå utover Italia-kampen?

– Vi kan ikke bestemme noe i dag. Vi er nødt til å se i morgen. Det kjennes greit, men du vet aldri, sier Norges kaptein.

– Hva gjør du med foten nå?

– Jeg får prøve å gjøre det jeg kan i dag med behandling, tabletter og diverse. Akkurat nå føles den stiv, men jeg tror det skal gå fint.

Norges skadeproblem: Seks mann på skadelisten før Malta-kampen

Flere i trøbbel

Hertha Berlin-spilleren er langt fra den eneste nordmannen som har fått problemer før eller under Norges samling. Stefan Johansen var lenge usikker på om han kunne spille lørdagens kamp, men etter full trening fredag, ble han klar til Malta-møtet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

1-0: Slik feiret Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey sistnevntes 1-0-mål mot Malta. Foto: Helge Mikalsen , VG

Tom Høgli og Pål André Helland måtte begge melde forfall. Martin Linnes var på røntgen, men ble erklært frisk nok til å stille for Norge. Alexander Søderlund og Veton Berisha begge har trent alternativt i oppkjøringen til EM-kvalifiseringskampene. Søderlund kom seg fra sin tåskade og fikk sin første nettkjenning for Norge lørdag – i sin 22. landskamp.

Italia til EM

Per Ciljan Skjelbred var sammen med Omar Elabdellaoui meget god på Norges høyrekant. De to skapte mange farligheter i kampen det norske landslaget til slutt vant 2-0.

Seieren gjør at Norge fortsatt har en god mulighet til å gå direkte til EM i Frankrike. Italia er allerede klare.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder