Kjartansson beskyldes for å ha filmet seg til straffesparket som førte til 2-0

Deila: - Jeg driter i om det er straffe eller ikke - vi fortjente å tape

Rekdal tok alvorsprat med helten

ULLEVAAL STADION (VG) (Vålerenga-Strømsgodset 3-0) Vidar Örn Kjartansson (24) imponerte stort for Vålerenga igjen med to nye mål. Men trener Kjetil Rekdal likte ikke måten han skaffet seg straffesparket som førte til 2-0.

  • Knut Espen Svegaarden
  • Per Opsahl

Artikkelen er over seks år gammel

Kjartansson hadde allerede scoret én gang da han jaget en retur inne i Godset-feltet. Keeper Adam Larsen Kwarasey kastet seg etter ballen og Kjartansson gikk over ende. Dommer Tommy Skjerven pekte på straffemerket, og Kjartansson scoret sikkert etter å ha fintet Larsen Kwarasey til å kaste seg.

Les også: Kjartansson med stø kurs mot 30 mål

Problemet var bare at TV-bildene viste at islendingen tilsynelatende kastet seg lenge før Larsen Kwarasey var borti ham.

- Jeg sa til dommeren: «Jeg håper du har rett nå, for jeg kjente ingen ting til Kjartansson», sa jeg til dommeren. Og det hadde jeg nok gjort hvis jeg traff han i den farten han hadde, sa SIF-keeper Larsen Kwarasey til VG om situasjonen.

- Situasjonen avgjør ikke kampen, men den punkterer den, mente Godset-kapteinen.

Kjartansson selv var klokkeklar på at han ikke filmet.

- Nei, det gjorde jeg ikke, sa han til CMore.

På spørsmål fra CMores Anne Sturød om det var kontakt mellom ham og Larsen Kwarasey svarte 24-åringen følgende:

- Ja, det var det.

- Han var borti meg, sånn jeg opplevde det, sa Kjartansson til VG noen minutter senere.

VARSLER ALVORSPRAT: Kjetil Rekdal likte ikke måten Vidar Kjartansson skaffet Vålerenga straffesparket på. Men han var strålende fornøyd med lagets prestasjon mot Strømsgodset. Foto: Scanpix


Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var ikke særlig fornøyd med hvordan klubbens nye stjernespiss skaffet seg straffesparket.

- Når jeg ser bildene nå, så er det ikke straffe. Det kommer Vidar til å bli fortalt. Men jeg har forståelse for at han stuper for han regner med at det blir en «klaps», sa Rekdal da han var på plass i CMores studio etter 3-0-seieren.

Rett etter kampen tok Rekdal en prat med Kjartansson om straffeepisoden.

- Vi ønsker ikke å havne i slike involveringer, og jeg har tatt det opp med Kjartansson nå. Samtidig: Han er blitt snytt for tre straffer tidligere denne sesongen, så vi har fortsatt to å gå på, sa Rekdal til VG etter alvorspraten.

- Det er ikke straffe, og Kjartansson fremprovoserer en feil hos dommeren her, sa Rekdal.

- Det er filming. Han begynner fallet lenge før Adam Larsen Kwarasey toucher ham. Keeper gjør ingen stygg takling eller noe. Jeg tipper det er et sted 20 og 30 cm mellom dem når han begynner å falle. Det er i hvert fall et halvt sekund før Larsen treffer ham. For meg er det ikke i nærheten av å være straffe, sier VG-ekspert Arne Sandstø etter å ha sett episoden i VGTVs direktesending fra serierunden.

Ikke sett reprisen

- Han kaster seg og selvfølgelig blir det litt kontakt etterpå. Det er filming, og det liker jeg ikke å se, sa CMore-ekspert

SCORINGSHELTENE: Rasmus Lindkvist (t.v.) og Vidar Kjartansson sørget for målene i 3-0-seieren mot Strømsgodset. Foto: Scanpix

Steffen Iversen, som fikk støtte av kollega Bengt Eriksen:

- Det er mulig han kommer til å bli felt, men han blir ikke felt. Det må Vålerenga forklare ham.

Dommer Tommy Skjerven hadde ikke stort å si om straffesituasjonen.

- Jeg har ikke sett situasjonen i reprise. Du får ringe i morgen, sa Skjerven til VG.

- Vi fortjente å tape

Strømsgodset-trener Ronny Deila var lite opptatt av situasjonen som skaffet Vålerenga 2-0-ledelsen og punkterte kampen.

- Jeg driter i om det er straffe eller ikke - vi fortjente å tape i dag. De hadde scoret før eller siden. Det er sannheten, sa Deila til CMore.

Det eneste han hadde å utsette på noen andre enn egne spillere var at Christian Grindheim ikke fikk gult kort for fellingen av 15-åringen Martin Ødegaard som spilte sin første kamp fra start.

- Det er et gult kort og det irriterer meg. Det er stygt synes jeg, med knottene først, sa Deila.

Toppscorer

Kjartansson satte inn kampens første mål rett før pause da han dempet et frispark fra Christian Grindheim på brystet og behersket plasserte ballen i nettet.

Etter pausen dominerte Vålerenga stort, og Kjartansson scoret sikkert fra straffmerket etter 73 minutter. Seks minutter senere sørget Rasmus Lindkvist for 3-0 etter et vakkert angrep der Kjartansson og Morten Berre hadde regien.

Kjartansson står med seks mål på seks seriekamper og er toppscorer. Vålerenga ligger nå på femteplass i Tippeligaen - fem poeng bak serieleder Molde og tre poeng bak Strømsgodset på 3. plass.

Førstkommende mandag spiller Vålerenga borte mot Stabæk, mens Strømsgodset får besøk av Bodø/Glimt på søndag.

Mer om

  1. Vålerenga Fotball
  2. Strømsgodset IF

Flere artikler

  1. Kjartansson med kurs mot 30 mål

  2. Rekdals VIF brøt Godsets rekordrekke: - Nå går vi for medalje

  3. Kjartansson utvist da Enga rotet bort to ledelser: Rekdal bekrefter: - Vi anker utvisningen

  4. Mjelde etter kontroversiell straffe: - Jeg er forbannet

  5. Vålerenga scoret seks mot seriemesteren

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder