Får hard medfart i skotsk presse

Journalist om Deilas bytte: – Kjære vene. Hva er det han tenker på?

SNAKKISEN: Ronny Deila bytter ut Kris Commons i Europa League-oppgjøret mot Molde. Sekunder etter kranglet duoen på benken. Foto: Svein Ove Ekornesvåg , NTB scanpix

Celtic-ekspert tror Deila risikerer å få sparken ved nytt Molde-tap

Taper Celtic på eget gress mot Molde om to knapt to uker, kan Ronny Deilas tid som Celtic-manager gå mot slutten, tror BBCs Liam McLeod.

Artikkelen er over fire år gammel

Det ble en tung, tung kveld for det skotske laget torsdag. 1-3-tap mot norsk motstand klinger ikke godt i supporternes ører. En håndfull fans valgte derfor etter kampen å gi klar beskjed om hva de synes om forestillingen.

– Det var en liten gruppe med sinte fans som konfronterte trenerne etter kampen. Det er første gang det har skjedd siden Deila fikk jobben. Et tap hjemme mot Molde kan resultere i for mye press, sier McLeod til NTB.

I Glasgow-klubben har ledelsen uttalt at de har sin fulle tillit til Deila. Men med en så sterk supporterrøst som finnes i byen, kan det snu fort.

– Direktøren og eieren står bak Deila. Men som med de fleste klubber – og spesielt med Celtic – kan ting forandre seg om fansen roper høyt og dropper å komme på kamp, sier BBCs Celtic-ekspert.

Deila og Celtic-mannskapet fikk gjennomgå i den skotske sportspressen i går kveld og dagen derpå. «Mishandlet i Molde», «presset på Deila øker» og «mareritt» var ord og vendinger som gikk igjen.

– Jeg tror dette tapet var veldig ødeleggende for Ronny, sier Scottish Sun-journalist Derek MacGregor til VG.

– Det er sannsynlig at dette tapet mot Molde vil være et vendepunkt. Jeg har en følelse av det, fortsetter han.

Irriterte fans

Supporterne reagerte spesielt da målscorer Kris Commons ble byttet ut i annen omgang. Spissen selv ga også tydelig uttrykk for at han var helt uenig i treneren disposisjoner.

VGTV: Se video av utbruddet!

Det var denne situasjonen som fikk størst oppmerksomhet i de skotske avisene fredag morgen. Det er slike gnisninger som kan bety starten på slutten for Deila.

– Byttet av Commons falt ikke i god jord. Det kan være et godt bilde på problemene manageren har, eller vil få i løpet av de neste ukene.

– Kjære vene. Hva er det han tenker på? Målscoreren viste hva han følte – helt forståelig. Er Stefan Johansen allergisk mot å bli byttet ut? skriver Scottish Sun-journalisten David Friel.

Dersom Molde skulle sikre tre poeng også i Skottland, vil de hjemlige trofeene være alt Celtic har å spille for denne sesongen. McLeod tror presset på å vinne alle tre vil bli skyhøyt om det skulle skje.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Tøffe uker

– Hvis de taper mot Molde på hjemmebane vil presset på å vinne alle tre trofeene i Skottland bygge seg opp. Det må han ganske enkelt gjøre om de ikke går videre fra gruppespillet i Europa League.

Les også: Liverpool klarte bare 1-1 hjemme mot Rubin Kazan. Dette sier Kjetil Rekdal om Klopps mannskap

– I Molde var det storm, og for Deila og spillerne ble det nok en ukomfortabel flytur til Glasgow. De neste ukene kan bli vel så humpete, avslutter McLeod.

Søndag møter de grønnhvite Dundee United på eget gress. Deretter følger ligacupkamp i midtuken, før serietoer Aberdeen står på motsatt banehalvdel neste lørdag.

Celtic leder den skotske serien to poeng foran Aberdeen etter elleve serierunder.

– Jeg håper han kommer gjennom dette. Han er en god mann. Men jeg begynner å få en følelse av at ting snur seg mot ham nå. Det vil være skuffelsene i Europa som kan føre til at han mister jobben, sier MacGregor.

(VG/NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder