Viking solgte seg til suksess

STAVANGER (VG) (Viking – Molde 3-0). Viking solgte unna profilene Yann-Erik de Lanlay og Veton Berisha – og fikk et lag som fungerer bedre enn på lang, lang tid.

Øyvind Jacobsen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Utenom et selvmål hjemme mot FK Haugesund, har ikke Viking sluppet inn baklengs de siste fire kampene. På sparebluss har Kjell Jonevret gjort om laget til medaljekandidat i serien og semifinaleklare i NM.

Fikk du med deg? Herjet med Molde - lekte seg til cupsemi

– Vi er så få nå at jeg tror det har gjort noe med oss. Vi står nærmere hverandre. Både støtteapparat og spillere. Det gir oss ekstra energi. Jeg er helt utrolig fornøyd om dagen, sier Kjell Jonevret, som nylig skrev ny kontrakt i Stavanger.

Etter salget av Yann-Erik de Lanlay til Rosenborg samlet han hele trenerteamet og spillergruppen til et møte. Skuffende spillere og annet personell ble enige om å angripe situasjonen framfor å deppe over dårlig økonomi og rammebetingelser.

– Det var et flott møte. Spillerne har virkelig tatt tak. I tillegg begynner vi allerede nå å se hvor gode investeringer vi gjorde i nigerianerne Samuel Adegbenro og Suleiman Abdullahi, sier Jonevret til VG.

Han vet imidlertid at treet nødvendigvis ikke vokser inn i himmelen med dagens situasjon.

– Vi fikk inn Kieffer Moore fra lavere divisjoner i England, men er veldig få. Noen få skader vil få store konsekvenser, sier Jonevret.

Mot Molde klarte han ikke engang å fylle opp innbytterkvoten på hjemmebane. Likevel ble det fest og moro i Stavanger foran nærmere 8000 tilskuere.

– En helt utrolig stemning. Det er dette jeg har drømt om siden jeg kom til byen igjen. Å få oppleve en feiring på torget foran glade siddiser. Vi er nære, men fortsatt langt unna, sier svensken. Han ble selv cupmester med Viking som spiller i 1989.

– Byen trenger en slik fest igjen. Viking trenger det. Vi skal gjøre alt i vår makt for å få det til i år, sier Jonevret.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder