VALGET: Per-Mathias Høgmo plukket Per Ciljan Skjelbred som sin nye kaptein på landslaget. Her er de to etter tirsdagens økt på Wembley. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Rooney og Skjelbred tar over hvert sitt landslag: Stokke: - Begge to har fått drømmerollen

LONDON (VG) Ved tre-tiden i går overrakte Roy Hodgson kapteinsbindet til Wayne Rooney (28). Noen timer senere fikk Per Ciljan Skjelbred (26) beskjed om at han er Norges nye landslagskaptein.

 • Lillian Holden
 • Bjørn S. Delebekk

Artikkelen er over seks år gammel

På en pressekonferanse før landslagets trening fortalte Per-Mathias Høgmo at Brede Hangelands arvtaker blir Skjelbred.

Etter at treningsøkten i flomlyset på Wembley kunne VG vise Per-Mathias Høgmo og Skjelbred et bilde av Roy Hodgson og Wayne Rooney, hvor de tar hverandre i hånden etter at kapteinsbindet høytidelig hadde blitt overrakt til den engelske stjernespissen.

Deretter tok også Høgmo sin ferske kaptein i hånden på identisk vis, før de to ble stående en stund alene og prate inne på det mektige stadionet.

- Skjelbred og Rooney har fått drømmejobben. Dette er en tillitserklæring for begge to, sier Viasat-kommentator Roar Stokke til VG.

Generasjonsskiftet

Både Rooney og Skjelbred er helt ferske i sin nye rolle. Oppgaven de har fått er også ganske så lik. Både England og Norge er nasjoner i et generasjonsskifte, og de to kapteinene får unge tropper å lede.

- Kapteinsvalgene er ulike, i den forstand at Roy Hodgson velger sin største stjerne. Rooney er et godt forbilde og spiss i en stor klubb. Vi har på vår side ikke lenger en type som Brede Hangeland som dominerer i Premier League, sier Viasat-kommentator Roar Stokke til VG.

MØTTE PRESSEN: Wayne Rooney snakket blant annet om hvor stolt han var over å være Englands nye kaptein da han møtte journalistene ute på The Grove utenfor London tirsdag. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Han mener bestemt at både Skjelbred og Rooney befinner seg i omtrent identiske situasjoner - men at de knapt kunne vært mer ulike som kapteinstyper.

- De er som natt og dag. Som en midtsommer og en sen høstkveld. Men begge har en energi ved seg som gir mye til laget, sier Stokke.

Spesielt

I morgen skal Norge møte England til privatlandskamp på Wembley. Når de to kapteinene tar hverandre i hånden på midtbanen, er det første gang for dem begge to som kapteiner.

- Det er spesielt å få være kaptein. Jeg setter veldig stor pris på det. Det er klart jeg er stolt, men på banen tror jeg ikke det betyr så mye, sier Skjelbred til VG.

Men selv om det blir et spesielt øyeblikk å gå ut på Wembley-matta som Norges leder, kommer ikke håndtrykket med Rooney til å toppe lista for Skjelbred:

- Vel. Jeg har tatt David Beckham i hånden før. Og større enn det kan det vel aldri bli…

PS! I samarbeid med Viasat viser VG høydepunkter fra kampen England - Norge i pausen og rett etter kampslutt onsdag. Oppgjøret ser du på Viaplay (gratis) og Viasat Fotball.

Mer om

 1. Herrelandslaget fotball

Flere artikler

 1. Landslagskollegene hyller sin nye kaptein: Gamst: - Per kommer til å bære kapteinsbindet med stolthet

 2. Dette mener eks-kapteinene om Skjelbred-valget

 3. Rooney om Dæhli: - Han er talentfull

 4. Stenger deler av Wembley etter rekordlav Norge-interesse

 5. Kneskadet Dæhli fraktet ut på båre

Fra andre aviser

 1. Forrens Rooney-spøk vakte stor oppsikt i England

  Aftenposten
 2. Her blir Norge senket av Wayne Rooney

  Aftenposten
 3. Hodgson: - Norge har gode sjanser mot Italia

  Aftenposten
 4. Hodgson: - Norge har gode sjanser mot Italia

  Bergens Tidende
 5. - Jeg er en helt OK gutt

  Aftenposten
 6. Skjelbred: - En ære å bli spurt

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no