EKSPLODERTE I GLEDE: Alexander Tettey var strålende fornøyd da opprykket var et faktum. Foto:Tony O'brien,Reuters

Vant «verdens mest verdifulle kamp»: Tettey og Norwich tilbake i Premier League

...men utslitt Tettey droppet feiringen etterpå

(Middlesbrough - Norwich 0-2) To mål i løpet av det første kvarteret var nok: Norwich er klar for neste sesongs Premier League. Der kan Alexander Tettey (29) ende opp med å bli eneste norske innslag.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

VG fikk kontakt med Tettey sent i kveld, men da hadde 29-åringen slått seg til ro på hotellet mens flesteparten av lagkameratene feiret opprykket.

– Jeg er utslitt og står over feiringen. Dette var en av de beste opplevelsene i karrieren, skriver midtbanespilleren i en SMS til VG.

Den norske midtbanespilleren startet den prestisjetunge opprykksfinalen for Norwich mot Midlesbrough og var sterkt delaktig til at det grønne- og gulkledde laget kunne juble for Premier League-plass ved kampslutt.

– Det er en veldig fin, liten klubb. Alle som har vært der synes alltid det er fint å komme tilbake dit. Så lenge folk lever så blir du husket, sier Åge Hareide som så kampen i TV 2-studio på Wembley.

SPILTE HELE KAMPEN: Alexander Tettey (foran), her i duell med Jelle Vossen, spilte hele kampen for gultrøyene. Foto:Ben Stansall,Afp

Den tidligere midtstopperen hadde selv to sesonger i Norwich på begynnelsen av 80-tallet.

Norwich-manager Alex Neil får veldig mye av æren for klubbens opprykk. Laget hadde store problemer da skotten tok over i januar, men i løpet av siste halvdel av sesongen sikret laget en playoff-plass.

– Jeg trodde vi kunne klare dette, men én ting er å tro - noe annet er å gjøre det. Store spillere hever seg i store kamper, og man så det i de første 20 minuttene. Vi var utrolige, sier 33 år gamle Neil.

Enorme summer

I det som karakteriseres som «verdens mest verdifulle fotballkamp», med angivelig 1,4 milliarder kroner på spill, var det de første 15 minuttene som ble avgjørende.

Først etter 12 minutter, da Cameron Jerome snappet ballen fra en klønete Daniel Ayala og fra skrått, kort hold overlistet Dimitrios Konstantopoulos i Boro-buret.

Deretter da Nathan Redmond avsluttet et godt Norwich-angrep ved å dunke ballen utagbart i mål nede til høyre for den greske keeperen.

Middlesbrough kom seg aldri skikkelig inn i kampen igjen, selv om de hadde litt mer å bidra med i 2. omgangen. Norwich-laget holdt likevel bra unna, og «Boro» fikk ikke reduseringen som ville satt fart på oppgjøret.

Med 2-0-seieren er Norwich tilbake i Premier League bare ett år etter nedrykket. Middlesbrough har ikke vært på øverste nivå siden nedrykket i 2009.

HELTENE: Cameron Jerome (t.v.) og Nathan Redmond scoret hvert sitt mål på Wembley. Her jubler de etter Jeromes 1-0-mål. Foto:Matthew Childs,Reuters

Tettey var jublende glad da seieren var et faktum, og han hoppet av glede mens han sto rett ved siden av kaptein Russell Martin da pokalen ble løftet i været til enorm jubel fra de gulkledde supporterne på Wembley.

Tynt med nordmenn

Nordmenn har i de siste årene blitt en mangelvare i den øverste engelske ligaen. Brede Hangeland (33) var lenge eneste nordmann i sesongen som var, og hans Crystal Palace holdt seg også i divisjonen. Hvor han spiller neste sesong er imidlertid usikkert.

Han fikk følge av Fredrik Ulvestad (22), som skrev under en treårskontrakt for Burnley i mars. Ulvestad fikk sin debut og i den siste runden fikk han også sin første kamp fra start for klubben, men neste år spiller Burnley i Championship.

Dermed blir Alexander Tettey muligens den eneste nordmannen å følge med på i neste utgave av Premier League.Han har ett år igjen av kontrakten sin med Norwich, og har vært i klubben etter at de kjøpte ham fra Rennes i 2012.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder