OVERLEGNE: Moldes Ola Kamara (t.v.), Ruben Gabrielsen, Ethan Horvath, Mattias Moström, Tommy Høiland og Mohamed Elyounoussi takker supporterne etter 5-0-seieren tidligere i uka. Foto:Svein Ove Ekornesvåg,NTB scanpix

Molde kan møte kroatisk storlag

Dinamo Zagreb kan bli neste hinder for Molde på veien mot gruppespill i Champions League.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Vinneren av oppgjøret mellom Fola Esch og Dinamo Zagreb skal møte vinneren mellom Molde og FC Pyunik i tredje kvalifiseringsrunde i Champions League. Det ble klart under fredagens trekning.

Molde leder 5-0 sammenlagt etter den første kampen mot armensike FC Pyunik, så det skal mye til for at Tor Ole Skulleruds mannskap snubler under tirsdagens returoppgjør. Kroatiske Dinamo Zagreb og Fola Esch fra Luxembourg spilte 1-1 da de møttes for to dager siden. Vinneren skal kåres på Stade Émile Mayrisch på onsdag.

– Tøff trekning

– Det er en tøff trekning, men vi visste på forhånd at sjansen for å møte gode lag, var stor, sier Molde-spiller Tommy Høiland til VG etter trekningen.

– Hvordan vurderer du muligheten til å vinne mot Zagreb?

– De spilte uavgjort i første kamp denne runden, så det viser at det er håp. Men de er gode - som de fleste lag fra Kroatia, mener spissen.

LES OGSÅ: Strandberg skjeller ut Høiland

Åge Hareide og hans Malmö spilte 0-0 hjemme mot FK Zalgiris Vilnius i første kamp i andre runde. Dersom de tar seg videre, venter FC Salzburg. Ronny Deilas Celtic møter enten Qarabag eller Rudar Pljevlja, dersom de slår ut Stjarnan. Stefan Johansen scoret da Celtic skaffet seg et glimrende utgangspunkt tidligere i uken.

Vinnerne i tredje kvalifiseringsrunde er klare for Champions League-playoff. Premien er altså en plass i det aller gjeveste selskapet.

– Vi har en fair sjanse

I Europa League-kvalifiseringen ligger både Rosenborg, Strømsgodset og Odd godt an, men det er kun førstnevnte som er seedet. Det betyr at serielederen, som leder 1-0 sammenlagt etter bortekampen mot KR i går, får antatt enklere motstand enn både Strømsgodset og Odd. Slår de islendingene sammenlagt, blir den enten Skonto fra Latvia eller Debreceni fra Ungarn i den tredje runden. De to lagene spilte 2-2 i første kamp.

– Alle lag i den tredje kvalifiseringsrunden er overkommelige. Vi vet at det er et knepp opp fra det vi er vant til, men vi bør ha gode muligheter, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

– Jeg kjenner ikke disse lagene så godt, men det er lag som vi har en fair sjanse til å slå, legger han til.

Skandinavisk motstand

Odd får skandinavisk motstand dersom de tar seg videre i til neste runde. I går vant de 2-0 over Shamrock Rovers i Irland, og dersom de går seirende ut av dobbeltoppgjøret, venter vinneren av danske Randers og svenske Elfsborg.

– Ja, det er jo en bra trekning for oss, sier Frode Johnsen etter å ha fått opplest lagene fra VG.

Likevel er dette kamper som henger i en tynn tråd for veteranen, som pådro seg en blødning i leggen i bortemøtet med FC Sheriff 2. juli.

– Om 14 dager er jeg nok klar til å bidra, men det ser ut til at klubben klarer seg fint uten meg også, ler Johnsen.

Strømsgodet får enten Koper fra Slovenia eller Hajduk Split fra Kroatia i den tredje runden, men da må Mladá Boleslac overlistes først. Drammenserne slo Mladá Boleslac 2-1 i Tsjekkia.

Henning Bergs Legia Warszawa møter enten FK Kukesi eller Mladost Podgorica, dersom de slår ut FC Botosani. Det polske leder 1-0 sammenlagt etter den første kampen.

Returkampene til de norske lagene er torsdag neste uke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder