JUBEL: Her feirer Albania scoringen mot Norge på Ullevaal fredag kveld. FOTO: Daniel Sannum Lauten

Her blir Norge lurt - Brasil-håpet iskaldt

Drillo: - Sjansen for å vinne gruppa er nå minimale

Jarstein: - Førsteplassen er det vel bare å glemme

Riise om frisparkmålet: - Sinnsykt bra satt

ULLEVAAL (VG Nett) (Norge-Albania 0-1) En albansk frisparkvariant lurte hele det norske forsvaret - og gjorde håpet om å nå VM i Brasil iskaldt.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Først og fremst er jeg veldig skuffet. Det er sånne kamper som må vinnes. Men vi hadde litt stang ut og ballen ville ikke i mål. Førsteplassen er det vel bare å glemme nå. Vi må nok sikte oss inn på andreplassen og prøve å få en play off, sier Rune Almenning Jarstein til VG.

Med en noe overraskende islandsk seier borte mot Slovenia, måtte Norge ha tre poeng for å beholde andreplassen i gruppen. Det skulle imidlertid bli vanskeligere enn mange hadde trodd på forhånd.

- Vi kjempet og jobbet hardt, men var for unøyaktige fremover. Vi setter ikke de sjansene vi skal normalt sette. Pluss at dem får et frispark, som er sinnsykt bra satt, sier John Arne Riise til VG etter kampen.

Også landslagssjef Egil Drillo Olsen var tydelig skuffet etter tapet.

- Et av de bitreste tapene jeg har vært med på. Vi gjorde mye riktig, men ballen spratt ikke vår vei og vi klarte ikke å sette de mulighetene vi hadde. Veldig bittert, sier Drillo til TV 2 etter kampen.

For da Albania fikk frispark etter 66 minutters spill, sov det norske forsvaret. Samdi Salihi løp seg fri inne i 16-meteren, fikk ballen og dunket den opp i krysset - utagbart for Norges keeper Rune Almenning Jarstein.

INGEN SCORING: Joshua King ble satt inn i håp om å skaffe Norge en scoring, men innbytteren måtte forlate banen målløs - i likhet med resten av spillerne på det norske landslaget. FOTO: NTB

- Sjansen for å vinne gruppa er nå minimale, så nå må vi satse på andreplassen, fortsetter Drillo.

Norge-kontring

Før det hadde Norge slitt med å spille seg til de store sjansene i minusgradene på Ullevaal stadion, og det var de albanske gjestene som fikk den første virkelig store.

Les fyldig referat her.

Brede Hangeland nådde ikke opp på et innlegg fra kanten og ballen landet i beina på Migjen Basha. Relativt upresset satte han ballen et par meter til side for mål.

NESTEN: Her fortviler Tarik Elyounoussi etter en avslutning som dessverre for Norges del spratt på feil side av stolpen fredag kveld. FOTO: NTB

Snaue ti minutter før hvilen kom Norges første store mulighet. Drillos menn lot ballen triller raskt fremover og til slutt havnet den hos Tarik Elyounoussi inne i 16-meteren. Avslutningen gikk via en forsvarer og like utenfor stolperoten.

Sakker akterut

Med kvarteret igjen å spille fikk Mohammed Abdellaoue en kjempesjanse til å utligne. Joshua King stanget ballen ned til Hannover-spissen i 16-meteren, men til tross for at han hadde både tid og rom, banket han ballen rett på keeper.

Studio etter nederlaget: - Tungt, svakt og pinlig

Også Markus Henriksen fikk en kjempesjane helt på tampen, men maktet ikke å overliste en for anledningen meget god Etrit Berisha i Albanias mål.

- Vi må vinne resten, så har vi muligheter. Det blir selvfølgelig tyngre, men vi kommer sterkt tilbake, lover Aleksander Søderlund.

Landslagssjef Egil Olsen har tidligere uttalt at Norge måtte vinne de resterende kampene for å ha sjansen til å vinne gruppen. Mad tap i kveld handler antakelig det meste om å kjempe seg til andreplassen som gir playoff-spill om en plass i VM-sluttspillet i Brasil neste år.

Etter fredagens kamper leder forstatt Sveits gruppen foran Island, Albania og Norge. Sveitserne har én kamp mindre spilt.

Norge ligger for øyeblikket tre poeng bak Sveits på topp, mens to poeng bak både kveldens motstander og Island.

Neste kamp for Norge er nettopp mot Albania. Den finner sted 7. juni på Qemel Stafa stadion.

Fakta om Norges kamper i VM-kvalifiseringen fotball:

Spilt så langt: Island 0-2 (b), Slovenia 2-1 (h), Sveits 1-1 (b), Kypros 3-1 (b), Albania 0-1 (h).

Norges gjenstående kamper: 7/6 Albania (b), 6/9 Kypros (h), 10/9 Sveits (h), 11/10 Slovenia (b), 15/10 Island (h).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder