HAR TILLIT: Yngve Hallén snakker med pressen i resepsjonen på Ullevaal i kveld. Drillo er innfelt. Foto: Bjørn S. Delebekk, Helge Mikalsen, VG

Hallén om Drillo-brevet: - Blir svart på en grei måte

ULLEVAAL (VG) Fotballpresident Yngve Hallén (45) føler han har full tillit i forbundsstyret etter bråket rundt Drillos avgang som landslagssjef.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Hallén er heller ikke spesielt redd for at saken skal havne i retten etter at VG i dag meldte at Egil Olsen har engasjert advokat Anne Marie Due.

Spesialisten i arbeidsrett har sendt et brev til NFF der det stilles spørsmål ved fotballforbundets sparking av Drillo.

- Foreløpig er det et brev fra advokaten der det er stilt en del spørsmål. Vår advokat vil svare på det, sier Hallén til VG.

- Frykter du at saken kan havne i retten?

- Jeg tror at det blir svart på en grei måte knyttet til det brevet.

I kveld var forbundsstyret i NFF samlet for å diskutere flere saker, blant annet behandlingen Egil Olsen har fått av NFF-toppene Kjetil Siem (generalsekretær) og Yngve Hallén.

Drillo reagerte

I en pressemelding fra NFF kommer det frem at styret har godkjent protokollen fra styremøtet der Olsen ble avskjediget.
Med pressen på gangen på Ullevaal stadion fortsatte styremøtet etter at pressemeldingen var sendt ut. Brannalarmen gikk, og mange trodde at ventetiden var over. Først klokken 19.30 kom Hallén ned på bakkenivå for å snakke.

Fotballpresidenten fortalte at styret har vært gjennom hele hendelsesforløpet: Både Olsens uttalelser, Hallén/Siems uttalelser og ting som har kommet frem i mediene.

Konflikten mellom NFF og Drillo har blant annet handlet om Drillo fikk sparken eller ikke.

- Jeg reagerte i etterkant på de spede forsøkene som er gjort på å antyde at dette ble gjort i all fortrolighet. Siem presterte til og med å si på TV at jeg ikke fikk sparken, og det provoserer meg, uttalte Drillo i et intervju med TV 2 14. oktober.

I protokollen fra styremøtet 26. september, som ble formelt godkjent på dagens styremøte, heter det:

«Forbundsstyret var enig i at det kunne være en god løsning at ny landslagssjef overtok ledelsen av laget fra dette tidspunkt. Dette forutsetter dialog med og aksept fra Egil Olsen»

- Står sammen

- Ble det stilt mange kritiske og tøffe spørsmål på dagens styremøte om måten dere overleverte budskapet til Drillo på?

- Det var overhodet ikke noe situasjon der det var Kjetil Siem og Yngve Hallén mot resten. Dette var en situasjon der vi diskuterte dette rundt bordet hvordan vi håndterte dette som kollegium.

- Men enkelte styremedlemmer har vært kritiske til måten det skjedde på?

- Det har jeg sett i mediene. Vi viser helt tydelig at vi står sammen om dette, og det enstemmighet rundt denne protokollen.

På spørsmål fra en journalist om forbundsstyret er fornøyd med måten Hallén/Siem har håndtert saken på, svarer Hallén:

- Vi har full tillit i forbundsstyret.

- Er det noe styret mener dere kunne gjort annerledes? ble han spurt om.

- Det er ikke kommet noen konkrete punkt på det.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder