EKSTRA ÆRE: Ørjan Håskjold Nyland og Stefan Strandberg fikk en ekstra hederbevisning fra UEFA da de ble tatt ut i All Star-troppen. Her fra åpningskampen mot Israel. Foto: NTB Scanpix

To norske U21-spillere i UEFAs All Star-tropp

Thiago Alcantara ble kåret til turneringes aller beste spiller

(VG Nett) Både Ørjan Håskjold Nyland (22) og Stefan Strandberg (22) er viet plass i UEFAs All Star-tropp fra U21-EM.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Selv om europamestrene Spania er desidert best representert i 23-mannstroppen som i dag ble offentliggjort av UEFA, har juryen også funnet plass til to bronsevinnende nordmenn.

Den norske sisteskansen Nyland leverte et strålende mesterskap , og i semifinalen mot nettopp Spania spilte han til en nier på VGs børs. I etterkant av EM har flere fotballeksperter trukket fram 22-åringen som Norges neste A-landslagskeeper.

- Jeg la i alle fall inn en god søknad, var Nylands nøkterne kommentar til VG da han ble konfrontert med hyllesten.

I tillegg til keeperen ble også Strandberg hentet inn i troppen. Han sto fram som en av de største norske profilene i kampene som til slutt endte i bronse, og det har altså UEFA lagt merke til.

TUNERINGENS BESTE: Thiago. Foto: PA Photos

Spania-dominans

Men til tross for et par hyggelige norske innslag, er det ingen tvil om hvilken nasjon som totalt dominerer All Star-troppen. Fra Spania er ikke mindre enn 11 spillere inne i varmen:

Álvaro Morata, Rodrigo, Thiago, Isco, Asier Illarramendi, Koke, Marc Bartra, Iñigo Martínez, Martín Montoya, Alberto Moreno og David de Gea.

I tillegg til disse har sølvvinnerne Italia fire mann med, Francesco Bardi, Luca Caldirola, Marco Verratti og Fabio Borini.

Semifinalistene Nederland har fått med like mange navn som italienerne. Bruno Martins Indi, Adam Maher, Luuk de Jong og Georginio Wijnaldum har fått godkjent-stempel fra UEFA.

To nasjoner har i tillegg fått med en spiller hver: Alan Dzagoev fra Russland og Lewis Holtby fra Tyskland.

EMs beste

Turneringens store spiller er også kåret og offentliggjort av UEFA. Den hederbevisningen gikk til Thiago Alcantara, finalehelten som scoret tre av Spanias fire mål.

- Som kaptein for gullvinnerne viste Thiago godt lederskap både på og utenfor banen. Han hadde et imponerende boks-til-boks-arbeid, en eksepsjonell ballkontroll selv i de tøffeste situasjoner, og en evne til å diktere tempoet i spillet, var noe av det som sto i UEFAs begrunnelse for å kåre nettopp spanjolen til turneringens beste.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder