NÆRMER SEG: Per-Mathias Høgmo, Norges landslagssjef i fotball, på pressetreffet på Hotel Bristol i Oslo mandag. Han tror Mats Møller Dæhli (innfelt) nærmer seg A-landslaget. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix. Innfelt: Bjørn Delebekk/VG

Landslagssjef Høgmo om Møller Dæhli: - Ingen er for ung og ingen er for gammel for landslaget

HOTEL BRISTOL (VG) Landslagssjef Per-Mathias Høgmo (53) tror ikke det tar lang tid før Moldes Mats Møller Dæhli (18) banker på døra til A-landslaget.

Artikkelen er over seks år gammel

Førstkommende fredag får Per-Mathias Høgmo sin debut som landslagssjef når Norge møter Slovenia på bortebane i den nest siste kampen i VM-kvalifiseringen. Tirsdagen etter tar Norge i mot Island på Ullevaal Stadion.

Høgmo har nettopp møtt pressen på Hotel Bristol i Oslo.

Moldes 18 år gamle midtbanejuvel, Mats Møller Dæhli har markert seg i eliteserien med en pasningssikkerhet på over 90 prosent, som plasserer han i verdenstoppen for øyeblikket. På pressetreffet understreket Høgmo hvor viktig ballsikre midtbanespillere er for ham.

MOLDE-JUVEL: Mats Møller Dæhli (t.v.) og Ole Gunnar Solskjær etter at førstnevnte hadde signert for Molde i sommer. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

- Vurderte du å ta med Møller Dæhli allerede nå?

- Han er tatt ut på u21-landslaget nå, og er en veldig spennende spiller. Han er en spillertype som kan passe inn i en kantrolle og etterhvert som en sittende midtbanspiller. Jeg tror steget opp til u21-landslaget, og den internasjonale erfaringen det gir, er et fint steg for ham nå. Så overrasker det meg om han ikke kommer på A-landslaget etter hvert, svarte Høgmo på VGs spørsmål og fortsatte:

- Ingen er for ung og ingen er for gammel for landslaget.

Fremtidsrettet

- Hva er det landslaget har manglet i VM-kvalikkampene basert på det du har sett?

- Jeg er mest opptatt av hvordan vi skal fremstå. Ikke opptatt av hva som ikke har vært bra. Jeg har sagt til spillerne at hvis vi skal lykkes, må vi finne ut hva som er våre sterke sider, både fremover og bakover, sa Høgmo til TV 2.

Noen sikre i elleveren

På spørsmål fra samme kanal om hvor langt landslagssjefen er kommet i å utvikle en startellever, svarte Høgmo følgende:

- Jeg ser på hva de har gjort i klubb og på trening og bruker hver dag nå til å komme frem til en ellever. Også på hvem som kan komme inn og bidra. Noen brikker har begynt å falle på plass.

PS: Brede Hangland er usikker før møtet med Slovenia på fredag på grunn av en skade. Høgmo hadde intet nytt å melde om Hangelands skadesituasjonen.

- Vi venter på beskjed, sa Høgmo til TV 2.

VG var til stede på pressetreffet og kommer tilbake med mer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder