TROLLMANN: Med Celso Borges tilbake i FFK-drakten har nedturen snudd til suksess. Her i duell med Sogndals Isak Scheel. Foto: Scanpix

Borges har fått salgsgaranti

SOGNDAL (VG) (Sogndal - Fredrikstad 0-1) Fredrikstad vinner etter returen til Celso Borges (23). Og landslagsmannen fra Costa Rica er blitt lovet ny klubb - hvis det kommer nok penger på bordet i sommer.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Jeg har snakket med Fredrikstad om saken. De har lovet at jeg kan få gå hvis det kommer noen som vil kjøpe meg, sier Celso Borges.

Sportssjef Joacim Jonsson bekrefter overfor VG at de har gitt Borges en slags salgsgaranti. Men da må salgssummen være så høy at FFK får kjøpt seg to nye spillere - en spiss og en midtbanespiller.

VG Live: Referat og børs fra kampen!

- Celso har en høy verdi. Vi skåler ikke i champagne på to millioner kroner. De som vil gjøre en handel får betale for seg uten at jeg vil spekulere i noe beløp, sier Joacim Jonsson.

Målløst uten Borges

I vinter ville både Rosenborg og Vålerenga kjøpe Borges. Men FFK var ikke fornøyd med tilbudene. Nå som han har et halvt år igjen av kontrakten, orker neppe FFK å presse ham, men faktatallene har klubbledelsen merket seg.

I de fire seriekampene Borges var på landslagsoppdrag i Gold Cup, sanket FFK ett poeng i eliteserien. Det er 0,25 poeng i gjennomsnitt. I de øvrige ni seriematchene - med Borges på laget - har FFK tatt 16 poeng på ni kamper. Det er et snitt på 1,78 poeng.

- Det er klart jeg blir stolt når jeg leser disse tallene, sier Borges.

Er du på Facebook? Følg VG Nett-sporten!

Han sier til VG at hans spanske agent Javier Cordon jobber for å finne en attraktiv klubb i Europa.

Trener Tom Freddy Aune er forberedt på at ting kan skje. Han sier at «gode spillere tiltrekker seg oppmerksomhet». Men han håper Borges blir. I går følte han lettelse.

- Det har vært en tung periode. Vi vant ikke uten Borges. Etter at han kom tilbake har vi vunnet begge kampene.

Godt samarbeid

Borges kom inn og ble matchvinner mot Odd i cupen (2-1) onsdag. I går var han «hjernen» bak matchvinnergoalen til Tarik Elyounoussi etter 19 minutter.

- Det fungerer veldig bra mellom oss. Jeg får nyte å spille med ham (Borges) så lenge han er her, sier Tarik Elyounoussi, etter sitt sjette seriemål for året.

- Jeg synes vi hadde mange store sjanser, men vi manglet glød og entusiasme til å vinne, sier Sogndal-trener Harald Aabrekk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder