AaFK-spilleren: – Kommer til å følge med på praksisen fremover

Riise straffes med to kampers karantene

Disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund har bestemt at John Arne Riise (35) må sone to kampers karantene for det de mener er «fullstendig uakseptable uttalelser».

Artikkelen er over tre år gammel

Norges Fotballforbund skriver i en pressemelding tirsdag kveld at det er tatt hensyn til at Riise i etterkant har beklaget sin oppførsel.

«Ved avgjørelsen er det lagt vekt på at disiplinærutvalget finner det godtgjort at John Arne Riise, idet han gikk av banen, sa «fy f***, for en f****dommer». Dette skjedde rett foran TV-kameraet. Disiplinærutvalget legger videre vekt på at utsagnet ikke kom i «kampens hete» og at spilleren bør være klar over at det han sier kan bli hørt av de som er til stede rundt han. Slike uttalelser er fullstendig uakseptable».

NFFs beslutning kan ankes innen tre dager. Siden denne først trer i kraft når ankefristen er utløpt og saken er endelig avgjort, kan Riise spille torsdagens bortekamp mot LSK.

35-åringen mister derimot hjemmekampen mot Tromsø og lokaloppgjøret mot Molde på Aker stadion.

– Jeg aksepterer den straffen og kommer ikke til å anke, sier Riise til TV 2 og fortsetter:

– Men jeg kommer til å stå på at jeg ikke tror at denne straffen hadde blitt tildelt hvis det hadde vært noen andre enn meg. Jeg kommer til å følge med på praksisen fremover for å passe på at det er lik behandling for alle hvis det kommer lignende situasjoner.

Bakgrunn: Sint Riise ble dyttet vekk av lillebror: – Legger meg paddeflat

Måtte dyttes vekk

– Fy f***, for en f****dommer!

Disse ordene ble fanget opp av et TV-kamera og mikrofon på arenaen da en rasende John Arne Riise stormet av banen etter tapet mot Viking søndag. Da hadde han allerede vært borte hos dommerteamet, men ble der dyttet vekk av lillebror Bjørn Helge.

Videre på vei mot hjemmegarderoben sparket han blant annet i døra til dommergarderoben.

I intervju med TV 2 etter å ha kommet ut av dusjen fortsatte Riise kritikken mot dommer Døvle. 35-åringen beklaget oppførselen dagen derpå og skrev blant annet følgende på sin Facebook-side.

– Jeg vil nå lære av dette, se fremover og ikke la noe slikt skje igjen. Så til alle som fikk med seg dette i går, vil jeg si unnskyld. Media hopper selvsagt på det som skjedde i går, men jeg må nå legge dette bak meg og se fremover. Beklager.

Forventet to kamper

Påtalenemnda i Norges Fotballforbund innstilte mandag overfor disiplinærutvalget at Riise burde utestenges i to kamper.

– Spillere skal være forbannet og lei seg etter tap, ja, men ikke på denne måten. Det er John Arne inneforstått med, og han har lagt seg langflat. Slike utblåsninger skal ikke forekomme, sa AaFK-direktør Henrik Hoff til VG mandag og presiserte at han var forberedt på to kampers karantene for klubbens mest profilerte spiller.

Han innkalte Riise til møte mandag morgen sammen med trener Trond Fredriksen, og forteller at 35-åringen også har snakket med den frivillige som sto utenfor dommergarderoben da han sparket i døren på vei inn mot garderoben.

– Riise kom bort til oss, det var noe han ikke var fornøyd med, og det ga han uttrykk for. Jeg prøvde å sørge for å unngå å måtte bruke kort, så jeg sa han skulle gå bort. Det fikk jeg hjelp av kapteinen til å gjennomføre, sa hoveddommer Trond Ivar Døvle til VG mandag.

Har du lest denne? Den utrolige hjemkomsten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder