Stjernetrener ville fjerne Italia-helten fra landslaget: – Unødvendig

Eder likte ikke kritikken fra Mancini i fjor

TOULOUSE (VG) (Italia – Sverige 1-0) Han ble Italias store helt mot Sverige, men i fjor mente Inter-boss Roberto Mancini at Eder (28) aldri burde fått spille på landslaget.

  • Øyvind Brenne
Publisert:

Angriperen har nemlig brasilianske foreldre. Han er født i Brasil. Men med italiensk tippoldefar fikk han italiensk pass, og spilte i EM-kvalifiseringen for de blåkledde.

– Det har vært unødvendig å snakke om det, at jeg ikke fortjener å spille i de italienske fargene, sier Eder når VG åpner pressekonferansen etter 1-0-seieren mot Sverige med å spørre om hva han tenker om denne kritikken som ble frontet av den italienske trenerprofilen Mancini i fjor.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt!

– Det er feil at spillere som er ikke født i Italia representerer landslaget. Det italienske landslaget bør være for italienere. Jeg mener at italienskfødte spillere fortjener landslagsplassen fremfor de som bare kan vise til slektsforhold, og på den måten skaffe seg statsborgerskap, sa Mancini 13. mars 2015 – og argumenterte med at det hemmet mulighetene til italienske talenter.

Bakgrunn: Sverige tapte - må slå Belgia for å gå videre i EM: – En stor skuffelse

Liker ikke temaet

Da hadde Italias landslagssjef Antonio Conte nettopp gitt landslagsplass til Eder og argentinskfødte Franco Vazquez. Nå er Mancini trener for nettopp Eder i Inter etter en toårig låneovergang fra Sampdoria i januar i år. Men uten at spissen har scoret veldig mange mål.
– I Italia er det kanskje fem av ti som er imot og fem av ti som er for at jeg skal spille. Jeg synes det er unødvendig å snakke om, sier Eder videre til VG.
Han har spilt for italienske klubber siden 2005. Kampen var 87 minutter gammel da Italia utnyttet et innkast på en god måte, og Eder kom løpende gjennom et passivt svensk forsvar.
– Vi forbereder oss på alt, inkludert innkast, forklarer 28-åringen.

VG i Roma 2015: Vil kaste ut Italias nye superspiss Eder

VG I TOULOUSE: Øyvind Brenne og Bjørn S. Delebekk dekker Italia-Sverige.

Videre i EM

– Vil du dedikere målet til noen?
– Ja, til hele troppen, og alle som har jobbet for oss de siste 18 månedene. Vi vet hvor hardt vi har jobbet, sier Inter-spissen og legger til at han ikke har vært redd for at EM skulle bli en nedtur.
– Jeg har alltid vært overbevist om at dette skulle gå. Treneren har alltid trodd på meg, og jeg har jobbet hardt for å være klar til EM, sier Italias nummer 17 på pressekonferansen.
Etter seieren mot Sverige er Italia sikret avansement i EM.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder