SE, SÅ STERKE: Italia imponerer i EM og Gianluigi Buffon var høyt oppe da de feiret avansementet mot Spania i Saint-Denis mandag kveld. Foto: Martin Meissner AP

Buffon: – Bevist at vi var kraftig undervurdert

SAINT-DENIS (VG) Italia og Gianluigi
Buffon (38) henger i tverrliggeren og flekser musklene i EM. Han sikret til og med et personlig trofé etter å ha sendt Spania hjem.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Nemlig trøyen til Andres Iniesta (32). Et av de fremste symbolene på det som en gang var den uovervinnelige spanske fotballarmadaen ruslet blek og avkledd ut av Europamesterskapet etter å ha gitt både en klem og sin spanske 6’erdrakt til mannen med en gul og en rosa keeperhanske.

– Jeg ba om den, siden det var første gang jeg vant mot ham, forklarer Buffon på vei ut av pressesonen på Stade de France etter 2-0-seieren over Spania, der han selvsagt er kulest av alle:

Med solbriller innendørs, jeans, landslagets mørke dresskjorte og hvite «sneakers» gliser og klemmer han seg gjennom korte intervjuer.

Les også: Italia – De Gea 2-0

Ikke rart, etter at Italia omsider igjen klarte å overvinne sin nemesis de siste åtte årene. Buffon har prøvd seg mot Iniesta i EM 2008 (tap på straffespark), to ganger i EM 2012 (1-1 i gruppespill og 0-4 ifinalen), i prøve-VM i Brasil og i Champions League-finalen med Juventus mot Barcelona uten å vinne.

Artikkelen fortsetter under bildet!

KLEMTE TIL: Gianluigi Buffon gir Andres Iniesta en klem etter å ha fått drakten til Spania-eleganten etter 8-delsfinalen på Stade de France. Foto: John Sibley Reuters

Klubbkamerat Giorgio Chiellini har vært med på akkurat det samme. «Skurken» i det kriminelt gode Italia-forsvaret fikk også sin revansje.

– Nyter fotballen

– Jeg er veldig glad, men dette er ikke en liga, men en turnering. Du vinner en kamp, du får en ny kamp snart. Forhåpentligvis klarer vi noe viktig, sier Pellè.

– Hva er det med dette italienske laget – som har flere spillere skadet og likevel slår alle?

– Det er for tidlig å feire. Jeg er en positiv fyr og vi gjør det bra fordi vi har jobbet hardt gjennom ukene siden vi kom sammen før EM. Resultatene kommer, og nå får vi møte et nytt storlag. Vi prøver å nyte fotballen og samtidig vinne, svarer den engelskspråklige angriperen på VGs spørsmål.

Han scoret også da Italia glefset i seg Belgia i åpningen (2-0). Deretter kontrollertede Sverige (1-0), hvilte mot Irland (0-1) og var gnistrende mot Spania i 8-delsfinalen mandag. Tyskland er neste hinder, og de kommer til Bordeaux og kvartfinalen i visshet om at de aldri har slått Italia i en turneringsmatch.

VG I SAINT-DENIS: Øyvind Herrebrøden dekker Frankrike-EM.

– Jeg vil ikke glemme at veldig mange trodde lite om oss før EM startet. Vi har bevist at vi var kraftig undervurdert og jeg er stolt av det, sier Buffon til Sky Sports Italia.

Landslagssjef Antonio Conte kom til EM uten midtbanehjertene Marco Verratti og Claudio Marchisio. Andrea Pirlo er landslagspensjonert, Italia spiller glimrende og på tribunen på EMs finalearena runget nasjonalsangen «Fratelli d’Italia» (Brødre av Italia).

Den blir trolig ekkoet Vicente Del Bosque hører når han etter alle solemerker nå avslutter sin åtte år lange periode som landslagssjef – med to titler og 114 kamper (87 seirer, 10 uavgjorte og 17 tap).

Mens Antonio Conte leder Italia i minst én kamp til før han overtar Chelsea.

– Dette landslaget har fantastisk talent. Vi må ha et lag og en spillestil, og Conte er mesteren her, sier Leonardo Bonucci.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder