Straffehelt Hector: - Jeg kan ikke beskrive det

Neuer: - En krig mot nervene

(Tyskland - Italia 1-1, 7-6 etter straffer) Da høyreback Matteo Darmian bommet på sin straffe, fikk venstreback Jonas Hector æren av å avgjøre den 18 straffer lange konkurransen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Han gjorde, i motsetning til hva lagkompis Bastian Schweinsteiger, som også hadde sjansen til å avgjøre kampen, gjorde, alt rett - og sendte Tyskland til semifinale i EM.

– Det er vanskelig å uttrykke dette i ord. Men jeg er veldig glad for å ha scoret, sier en lykkelig straffehelt, som til daglig spiller for tyske Köln.

– Jeg kan ikke beskrive det. Men på et tidspunkt viste jeg at det var min tur til å skyte, da må man bare gjøre det. Heldigvis gikk det bra, fortsetter backen.

Les også: Island-sjefen slo til med sex-fleip

En annen tysk helt heter Manuel Neuer. Han reddet Darmians straffe på mesterlig vis.

– Jeg har aldri opplevd en slik straffekonk. Jeg tror de fleste italienerne bare siktet i midten, sier han.

– Det var noe helt ekstraordinært med så mange straffeskytter. Hvilket drama! Vi klarte ikke å slå Italia etter 90 minutter. Ei heller etter 120. Så kom denne straffekonkurransen, passende for en duell mellom Tyskland og Italia. Det var ikke lett. Det var en krig mot nervene. Jeg hadde forberedt meg, men ingen av straffeskytterne deres skjøt der de vanvligvis gjør, fortsetter han.

Neuer er i hvert fall klar på at Tyskland fortjente å gå videre.

– Vi var litt uheldige som mistet ledelsen i ordinær tid, men jeg synes vi var det beste laget og at vi fortjente å gå videre, fortsetter han.

Men det var ikke bare godt nytt for Tyskland lørdag kveld. Sami Khedira måtte forlate banen allerede etter et kvarters spill.

Trøstesløse italienere i tårer: - Ingen kommer til å huske alt det gode vi gjorde

– Han har problemer med lårmuskulaturen, og jeg er ikke sikker på om han rekker kampen torsdag (EM-semi mot enten Frankrike eller Island). Mario Gomez slet også med musklene, men jeg tror vi fikk ham av tidsnok, sier Joachim Löw.

Han erkjenner at han ikke hadde noen innflytelse over straffeskytterne.

– Våre første fem skyttere ble klart nokså raskt, men jeg hadde ikke noen reell innflytelse på straffeskyttere. De må ta avgjørelsen selv. Og selv om ikke alle scoret i dag, er de vanligvis gode fra 11 meter. Det er fantastisk å se unge spillere som Kimmich og Hector bevare roen på et slikt tidspunkt, sier Löw.

PS! Mats Hummels pådro seg sitt andre gule kort i turneringen og må dermed stå over semifinalen mot Frankrike eller Island.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder