Erstatter allerede klar: Molde henter Brustad

SOLGT: Fredrik Gulbrandsen er solgt til Red Bull Salzburg fra Molde. Her jubler Gulbrandsen sammen med Elyounoussi for cupgull etter 2-0 mot Odd i 2014. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Fredrik Gulbrandsen solgt til østerriksk fotball

Det er spisstrafikk på Aker Stadion. Fredrik Gulbrandsen er klar for Red Bull Salzburg. Samtidig meldes det om at Fredrik Brustad er på vei inn.

 • Even Braastad

Artikkelen er over tre år gammel

23-åringen fra Lillestrøm er med det ferdig i Molde etter tre år i klubben. Han kom til Molde sommeren 2013, etter en overgang fra Lillestrøm til en verdi av tre millioner kroner. Nå venter et fotballeventyr i Mozarts fødeby Salzburg, etter at Red Bull Salzburg bladde opp det Ole Gunnar Solskjær betegner som en «brukbar sum».

- Kunne ikke si nei

Til Molde FKs hjemmesider forteller Gulbrandsen at han fikk et tilbud han vanskelig kunne avslå.

– Jeg vil gjerne takke dere for tre fantastiske år i klubben. Jeg har blitt utrolig glad i både klubben, fansen, byen og alle i og rundt Molde FK. Så det er veldig vemodig for meg å forlate dere nå. Dette var en stor mulighet for meg som jeg ikke kunne si nei til, på dette tidspunktet av karrieren, sier Fredrik Gulbrandsen, til klubbens hjemmesider.

Gulbrandsen har vært uheldig med skader gjennom sin karriere, og mistet blant annet hele 2015-sesongen grunnet en korsbåndsskade. Til tross for det har han rukket å score 23 mål på 56 kamper i blått for Molde.

Les også: Gulbrandsen fikk «ny kropp» - og ble raskere

Særlig vårparten av 2014-sesongen var lystbetont for Gulbrandsen, som ble premiert med landslagsdebut mot De forente arabiske emirater i Stavanger, den 27. august 2014.

Hittil i årets sesong har Gulbrandsen scoret fire mål på ni kamper fra start, ett mindre enn lagets toppscorer Mohamed Elyounoussi.

Til Østerrike

LANDSLAGET: Etter debuten i 2014 har det blitt flere landslagskamper for Gulbrandsen. Her fra privatlandskampen mot Finland i vår. For øvrig i duell mot tidligere lagkamerat i Molde, Joona Toivio. Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix

Nå bytter den bakromstruende, fysiske kraftpakken ut Norge med Østerrike, Tippeligaen med Østeriksk Bundesliga og Molde med Salzburg.

Dit drar han som tredje nordmann på kort tid, etter at både Valon Berisha og Håvard Nielsen har vært i den østerrikske storklubben tidligere.

Det blir Gulbrandsens første opphold utenfor Norsk Tippeliga. Sønnen til Lillestrøm-legenden Tom Gulbrandsen debuterte i Tippeligaen allerede for sju år siden, da han ble byttet inn for Karim Essidiri i det 67. minutt mot Start i mai 2009.

Les også: Odd varsler sommer-shopping

Med sine 16 år og 238 dager var han tidenes yngste Lillestrøm-spiller som fikk sin debut på høyeste nivå.

Det påfølgende året var den da 17 år gamle Gulbrandsen lånt ut til Oslo-klubben Lyn, da de var i Adeccoligaen. Han rakk å spille åtte ligakamper, og noterte seg for ett mål før klubben ble begjært konkurs, og Gulbrandsen dro tilbake til Lillestrøm.

LILLESTØM: Fredrik Gulbrandsen gjorde seg raskt bemerket i gult for Lillestrøm. Her har han scoret 2-0-målet mot Haugesund i 3-0-seieren over rogalendingene på Åråsen i 2013. Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix

Det var Ole Gunnar Solskjær som ønsket seg Gulbrandsens tjenester tilbake i 2013, da overgangen på tre millioner ble gjennomført. Ved avsked onsdag skryter den gamle Manchester United-spissen voldsomt av Gulbrandsens kvaliteter.

Les også: Solskjær med millionbud på LSK-spiss

– Noe av det siste han gjorde var å score målet mot Brann, og noe av det første han gjorde var å komme inn i 2013 og gi oss en eksplosivitet og en fart på topp, en arbeidsvilje. (…) Det er alltid vemodig å miste så flotte gutter og så flotte spillere, men det er slik vi har nødt til å tenke utvikling selv, sier Ole Gunnar Solskjær.

Les også: Molde straffet Brann hardt i sluttminuttene

Brukbar sum

Solskjær legger også til at klubben får en akseptabel sum for Gulbrandsen.

– Når vi får sjansen til å sende spillere som har levert så godt videre og vi får en brukbar sum med penger, så må de få muligheten, forteller Solskjær.

Moldenserne ligger etter 13 serierunder på tredjeplass i Tippeligaen, tre poeng bak Odd og åtte poeng bak Rosenborg. De har scoret like mange mål som serielederne fra Trondheim, 25 i tallet, men har til forskjell fra Rosenborgs sju, sluppet inn hele 20 mål.

Brustad inn

Samtidig som Gulbrandsen bekreftes ut av Molde, svirrer ryktene om en annen bakromstrussel på vei inn i samme klubb. Romsdals Budstikke erfarer at Fredrik Brustad skal presenteres som Molde-spiller allerede torsdag ettermiddag.

Som sagt, så gjort. Overgangen ble bekreftet litt senere torsdag.

– Han er en spiller vi har hatt øynene opp for i flere sesonger, sier Ole Gunnar Solskjær om den 26 år gamle angrepsspilleren, som er klar for en retur til norsk fotball.

Han forlot Stabæk i 2014 til fordel for AIK, men den 26 år gamle spissen har ikke lyktes helt i Allsvenskan. Det skremmer tydeligvis ikke Ole Gunnar Solskjær, som også ser ut til å miste Mushaga Bakenga.

Trønderen, som spilte for Rosenborg mellom 2009 og 2012, eies fortsatt av Club Brugge, men har vært på lån i Molde. Han har i tillegg vært på utlån til både Cercle Brugge, Esbjerg og Norges-vennene i Eintracht Braunschweig.

Tilbakebetaling på innsats om en Bakenga-retur til Trondheim ble betydelig lavere onsdag, da spilte 23-åringen spilte treningskampen for Rosenborg mot Verdal. Adressa skrev onsdag kveld om at Bakenga igjen var å finne på scoringslista til trønderne, da han scoret 2-0-målet i kampen som endte 5-0.

Mer om

 1. Fotball
 2. Norsk fotball
 3. Molde FK
 4. Herrelandslaget fotball
 5. SFK Lyn
 6. Lillestrøm SK
 7. Ole Gunnar Solskjær

Flere artikler

 1. Offensiv exit bekymrer ikke Molde-ledelsen: – En del av fotballen

 2. AaFK-treneren om tapet: – Nesten som å se at verden raste sammen

 3. Trump forsinket overgangen: Gulbrandsen klar for New York Red Bulls

 4. Pluss content

  «Judas»-overgangene: Trusler, utestengelser og avføring i posten

 5. Slik sørget «Moi» for ti millioner til Sarpsborg

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder