RBK-Kåre bekrefter «blodtreninger»: – Det er min skyld at vi ikke er hundre prosent

RBK måtte slite for å klare uavgjort mot Bodø/Glimt

Uten tap i Tippligaen siden 12. mars

BODØ (VG) (Bodø/Glimt - Rosenborg 0-0) Det har vært RBK-treninger som har smakt blod i EM-pausen i Tippeligaen. Trener Kåre Ingebrigtsen (50) tar på seg skylden for at laget ikke var helt til å kjenne igjen mot Bodø/Glimt.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er min skyld at vi ikke er hundre prosent mot Glimt. Vi har kjørt på, og trent hardt. I det siste har vi sluppet litt opp, men det skal litt til før vi er på vårt beste, sier Kåre Ingebrigtsen.

Serielederen fra Trondheim har ikke tapt i serien siden 12. mars (0-1 for Odd). De ligger an til ny poengrekord. Men de imponerte ingen mot Glimt. Ingebrigtsen nærmest garanterer bedre saker i løpet av kort tid.

Om 11 dager er det kvalifisering til Champions League mot de regjerende svenske mesterne IFK Norrköping på Lerkendal. Returmatchen spilles 20. juli.

– Treningssekvensene blir kortere og øktene skal bli lettere i neste uke. Det er ikke fare med tanke på Norrköping. Men det handler like mye om Tippeligaen. Vi skal spille kamper ut november. I fjor «duppet» vi på høsten. Det må vi unngå i år, sier Kåre Ingebrigtsen.

Artikkelen fortsetter under bildet

TØFFE KÅRE: Kåre Ingebrigtsen har tynt spillerne på treningsfeltet på Lerkendal i EM-pausen i Tippeligaen. Mike Jensen (t.v.) Foto: Ole Martin Wold NTB scanpix

Faktisk var hjemmelagets nærmest seieren. Fitim Azemis kjempesjanse 17 minutter før slutt ble avverget på mesterlig vis av Tore Reginiussen da han blokkerte avslutningen. Nå har Glimt ikke scoret hjemme på Aspmyra i seriesammenheng på 391 minutter.

– Det er godt vi har gode forsvarsspillere. Dette var en kamp som ikke var bra av oss. Altfor mye var unøyaktig. Greit at vi ikke var frisk i beina, men vi kan da være nøyaktig, sier Pål André Helland.

Det er Molde som har poengrekorden i Tippeligaen med 71 poeng på 30 kamper. Det klarte de i mesterskapsåret 2014 hvor de vant både serie og cup. Etter 14 serierunder sto MFK med 33 poeng. Det samme har RBK etter kveldens poengdeling på Aspmyra.

– Det er et bra lag vi møter. Det er nok helt klart en av våre bedre prestasjoner av oss i år, sa Bodø/Glimt-trener Aasmund Bjørkan til TV 2 etter kampen.

– Må være mer bestemt foran mål

Han ga Mathias Normann mye av æren for det sterke resultatet mot serielederne. 20-åringen strødde pasninger på midtbanen og hadde svært få balltap. Han setter pris på tilliten fra Bjørkan på midtbanen.

– Jeg er egentlig delvis fornøyd. Takknemlig for at jeg får spille, sa Normann til TV 2, og la til:

– Det er utrolig viktig for oss å ta poeng i dag og å holde nullen. Vi tar med oss det positive. Vi ligger bra defensivt. Selvfølgelig er det ting vi må jobbe med, men vi har mye potensialet.

Thomas i storslag i Halldorssons fravær

Rosenborg satte inn en voldsom offensiv det siste kvarteret. Mike Jensen var nærmest da han traff stolpen med en innlegg. Og Pål André Helland hadde et godt skudd minutter etterpå.

Mike Jensens var klart friskest for RBK i 1. omgang. Først feide dansken til like utenfor etter et smart fremspill av Fredrik Midtsjø. Så forsøkte han å bredside en heading fra Matthías Vilhjálmsson i mål med dårlig treff på ballen.

VG LIVE: Sjekk kampen minutt for minutt her

Christian Gytkjær skrudde ballæret forbi Glimts keeper Simon Thomas – erstatter for den islandske EM-helten Hannes Halldorsson (spiller kvartfinale mot Frankrike søndag kveld) – men kanadieren gikk ut i full strekk og reddet.

– De har vært et gi-og-ta forhold mellom mellom meg og Hannes. Jeg har tatt det beste fra ham, og klar til å ta over nå som han reiser tilbake til den nederlandske ligaen, sier Simon Thomas.

Hjemmelaget som vant tilsvarende oppgjør 1–0 i fjor, og klarte å ta hele fire poeng mot fjorårets suverene seriemester, virket langt kvikkere i kroppen og samhandlingen. Men store sjanser kom de aldri til.

Les også: RBK utsatte forhandlingene med Ingebrigtsen

Beste mulighet hadde Fitim Azemi da Milan Jevtovic hadde danset seg ferdig på venstresiden med RBK-backen Alexander Gersbach. Men skuddforsøket fra Glimt-spissen ble blokkert.

André Hansen gikk av før det var spilt 30 minutter. Inn kom tidligere Glimt-keeper Pavel Londak. Men det er ingen fare med Hansen. Han sier til VG: – Jeg fikk en trøkk, og mistet dybdesynet på venstre øye en stund. Det går greit.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder