Slik ble LSK-helten klar til super-comebacket

LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm–Stabæk 3-1) Lillestrøm er en kamp unna sin 13. cupfinale. Men kvartfinale-helten Aleksander Melgalvis (28) tvilte på om han kunne spille mer i høst.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Mot Stabæk serverte han en kunstscoring (1–0) – et frispark i krysset fra om lag 20 meter. Innbytter Marco Tagbajumi fulgte opp med en pangscoring (2-1). Og på overtid gjorde Fredrik Krogstad 3–1 på en kontring.

– Det var deilig. Og det var viktig, sier Aleksander Melgalvis.

Han står i garderoben etter kampen med en ispose på venstre ankel. For fire uker siden ble han skadet i en treningskamp mot Sarpsborg. Det ble påvist et avrevet leddbånd. Og det ble antydet seks uker ute. I verste fall kunne hele høstsesongen ryke.

– Jeg følte meg fin ganske fort etter skaden, så den var kanskje ikke så fæl som først antatt. Det var avriving, men leddbåndet hang sammen, og så har det grodd godt. Det er uansett sterkt å være tilbake allerede etter fire uker, sier Melgalvis.

Han skryter av klubbens fysioterapeut/fysiske trener Geir Kåsene som ifølge Melgalvis har kjørt ham hardt i opptreningsperioden, slik at han kom raskt tilbake på et nivå som holdt til nesten full match mot Stabæk.

Artikkelen fortsetter under bildet

TAKKER FANSEN: Aleksander Melgalvis (f.v.) Fredrik Krogstad og Marco Tagbajumi takker LSK-fansen foran tribunen etter seieren over Stabæk. Foto: Berit Roald NTB scanpix

Etter en tam start på matchen kom kampens store høydepunkt. Og for et høydepunkt. Aleksander Melgalvis (28) leverte en drømmescoring av høy internasjonal klasse. Fra om lag 20 meter klinket han til med et frispark i krysset.

VG Live: Vi fulgte kvartfinalen!

Stabæk-keeper Sayouba Mandé var etter ballen. Men ikke i nærheten. Og hvorfor Stabæk droppet mur var nok tema i pausen. I hvert fall fikk kveldens mann fri sikt, og litt av en restart etter et langt skadeavbrekk.

– Strak vei til krysset

Melgalvis ble skadefri akkurat i tide til kvartfinalen. Årets funn har åpenbart vært en lykke for LSK.

– Jeg ble glad for at det ikke var noen mur der, da var det strak vei til krysset, sa Melgalvis om suseren som sendte Lillestrøm i føringen.

Husker du? Melgalvis kunstscoring mot Viking

Men istedenfor å trykke på videre slapp hjemmelaget gjestene inn i matchen. Åtte minutter etter ledermål kom reduseringen. Bæringenes nysignering, John Hou Sæter (19), fra Rosenborg dukket opp på nærmeste stolpe og prikket inn 1–1.

Som 16-åring fikk Sæter en pangstart på karrieren. Han ble tidenes yngste RBK-spiller da han debuterte i cupen mot Orkla. Og på lag med Fredrik Midtsjø (AZ Alkmaar) og Ole Selnæs (Saint Etienne).

Men etter 2015-sesongen har han vært forfulgt av skader – og utleid til Ranheim (OBOS-ligaen) – før han gikk til Stabæk i juli.

Les også: LSK-Erlandsen i tisse-trøbbel

2. omgang startet forrykende. Og svært dramatisk. Innbytter Marco Tagbajumi danset og fintet seg gjennom Stabæk-forsvaret etter 56 minutter. Han så nesten ut som Samuel Adegbenro – Rosenborg-helten som scoret to da Ajax ble feid ut av Europa League på Lerkendal torsdag (4-2 sammenlagt).

Minuttet etterpå gikk det imidlertid fra vondt til verre for Stabæk. Midtstopper Andreas Hanche-Olsen rev ned LSK-spissen Erling Knudtzon som hadde åpen vei mot mål. Resultat: direkte rødt kort – etterfulgt av enorm pipekonsert (ikke overraskende) fra hjemmefansen på vei til garderoben.

– Det gikk fra gult til direkte rødt kort. Det har aldri skjedd meg før, nei. Jeg skjønte at det «luktet tur til garderoben» da det ble blåst. Men jeg føler ikke at jeg ødela for laget, men det er klart at det ble mye tøffere når vi ble redusert til ti mann, sier Andreas Hanche-Olsen.

Selv med ti mot elleve i en drøy halvtime forsøkte Stabæk. Og de var farlige. De var nær utligning flere ganger, og ekstraomganger i sluttminuttene

– Vi skal jo punktere kampen tidligere. Vi er uansett veldig glade for seieren, og vi spiller en veldig god 2. omgang, sier LSK-sjef Arne Erlandsen etter å booket billett til semifinalen.

Han sier til VG at «LSK må gjøre jobben» for å komme til en ny cupfinale. Han er ikke redd for å trekke Rosenborg i semifinalen – selv om den skulle bli på Lerkendal.

– Rosenborg er Norges beste lag, men vi klarte uavgjort i Trondheim i serien. Men jeg er ikke så opptatt av motstander. Det er tross alt bare god lag igjen i cupen, sier Arne Erlandsen.

Selv har han spilt fem cupfinaler. Tapt tre og vunnet to.

PS! Tidligere lørdag ble Sarpsborg klar for semifinalen etter å ha snudd kampen mot Mjøndalen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder