SIKKERHETSSJEF: Geif Ellefsen er sikkerhetsansvarlig for det norske landslaget. Han var meget årvåken da landslaget landet i Budapest fredag kveld. Her geleider han Martin Ødegaard forbi fansen. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

– Skjerper sikkerheten til Norges kamp i Budapest

BUDAPEST (VG) Paris-terroren rammet fotballen. Nå skjerpes sikkerheten foran Norges playoffkamp i Ungarn søndag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Samtidig er det helt uaktuelt å utsette kampen, forteller Kjetil Siem, generalsekretær i Norges Fotballforbund, til VG.

Han forteller at NFF har vært i kontakt med både UEFA og de ungarske arrangørene lørdag morgen.

LES OGSÅ: Tyske landslagsspillere overnattet på stadion.

– Det blir ekstra sikkerhetstiltak på stadion søndag kveld. Det blir satt inn større ressurser på sikkerhet, og det blir strengere kontroll av folk. Det er bare bra, sier NFF-sjefen.

Han er likevel klar på at det blir kamp og at det aldri har vært aktuelt å avlyse.

– Vi er her for å spille fotball, fastslår Siem.

– Blir spillerne orientert om det som har skjedd?

– Spillerne blir orientert om det som har skjedd og hvordan sikkerhetstiltakene blir skjerpet her i Budapest. De skal vite at det blir tryggere enn noen gang for dem nå.

Den ungarske statsministeren Viktor Orbán har bestemt at søndag er offisiell sørgedag i Ungarn.

Kjetil Siem ser svært alvorlig på det som har skjedd i Paris, men er samtidig veldg klar på at kampen må gå som planlagt.

LES OGSÅ: Stine Bredal Oftedal i Paris: - Jeg blir redd

– Selv om terroren i Paris gjør fotballen uvikig, så er det desto viktigere at vi fortsetter. Nei, fotballen er ikke viktig, men samfunnet må bestå og som en motvekt til terroren må vi drive videre med det som gir glede og vennskap, sier Siem.

Under kampen Frankrike-Tyskland fredag kveld fant tre eksplosjoner sted i nærheten av arenaen Stade de France, og minst fire personer ble drept. Kampen ble ferdigspilt, men de tyske spillerne ble værende inne på arenaen og overnattet der. De franske presidenten Francois Hollande var også til stede på kampen, og ble brakt i sikkerhet umiddelbart nyheten om terroren kom.

– Vi kommer til å ha et møte med de ungarske arrangørene der sikkerhetstiltakene blir nøye gjennomgått, forteller Siem.

Han understreker at det som skjedde ved Stade de France fredag kveld er første gang fotballen er så direkte rammet av terror.

Den franske fotballpresidenten har lørdag uttrykt «stor bekymring» foran sommerens EM-sluttspill i landet.

– Det var allerede en stor bekymring. Nå er den selvsagt enda større, sier Noel Le Great til L'Equipe.

Svenske Aftonbladet melder at vaktholdet styrkes før lørdagens EM-playoffkamp mellom Sverige og Danmark på Friends Arena i Stockholm.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder