Hoff-fulltreffer ga poengdeling: - Vi skulle gjerne hatt tre

SOGNDAL (VG) (Sogndal - Start 2-2) Start så fortapt ut, men innbytter Espen Hoff sørget for ett poeng for tabelljumboen med scoringen sin ti minutter før slutt.

Jørn-Arne Tomasgard
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Uavgjortresultatet er det sjette for Start denne sesongen. Heller ikke mot Sogndal maktet klubben å bryte rekken av kamper uten seier. Med 2-2 på Fosshaugane tangerte Start Sandefjords rekke på 27 Tippeliga-kamper uten seier i 2010.

– Vi er brukbart fornøyd med ett poeng, men skulle gjerne hatt tre, sier Start-målscorer Espen Hoff.

– Vi trøblet med å komme til store sjanser før reduseringen, men 2-1-scoringen ga oss energi og muligheter til å komme inn i kampen. Vi hadde sjansen til å avgjøre mot slutten, mener Hoff, og sikter spesielt til situasjonen på overtid da en annen innbytter, Lars-Jørgen Salvesen, kom alene gjennom og skjøt utenfor.

– Ikke opptatt av rekken

Om 2-2-scoringen sier Hoff:

– Det ble et brudd i midtbaneleddet der Ajer spilte til Salvesen som igjen spilte til meg. Det gikk fort, jeg rakk ikke tenke, og det er ofte like greit, sier Hoff.

Han sier rekken av kamper uten seier ikke preger miljøet.

– Vi er ikke opptatt av rekken, vi er opptatt av at vi ikke vinner poeng, sier Hoff.

VG LIVE: Les utfyllende referat fra kampen her!

Psyché-dobbel

Sogndal var klart best fra start og tok ledelsen da Jukka Raitala slo et av sine spesialskrudde hjørnespark med venstrebeinet etter ti minutter. Midtstopper Christophe Psyché gikk opp og headet kontant i mål til 1-0.

Psyché gjorde nøyaktig det samme ni minutter etter pause, da Koomson slo hjørnespark fra motsatt side. Med 2-0 og full kontroll til hjemmelaget, så kampen kjørt ut. Men i 61. minutt var det ny spenning da Alexander De John reduserte til 2-1, også det på hjørnespark. Chidiebere Nwakali slo corneren, De John sto alene på bakerste stolpe og headet akkurat der det var plass til ballen mellom hansken til Mathias Dyngeland og stolpen.

Start måtte satse, og et av grepene var å sette innpå Espen Hoff. Det ga resultater ti minutter før slutt da spissen løp gjennom og satte ballen hardt og lavt i mål til 2-2.

Høyt opp, langt ned

Psyché var involvert da Hoff utliknet. Det var tomålsscoreren som tapte duellen og ble slått tunnel på av Hoff.

– Selvsagt er det surt at jeg tapte den duellen. Det demper noe av gleden ved at jeg scoret to. Det er høyt opp og langt ned i fotball, det er dette et godt eksempel på, sier Psyché til VG.

– Men dette er første gang jeg scorer to mål i en fotballkamp noen gang, og det gleder jeg meg selvsagt over, sier midtstopperen. Han forteller at scoringene kom etter samtaler med Sogndals kampanalytiker Marius Bøe.

– Marius sa til meg at jeg skulle komme meg bak stopperne deres. For der hadde de en svakhet. Det gjorde jeg, og det ble full klaff, gliser han.

Bakke tar selvkritikk

Sogndal-trener Eirik Bakke var forbannet på det han kalte personlige feil som førte Start tilbake i kampen. Men da han fikk summet seg, sa han seg bruktbart fornøyd med ett poeng.

– Det var viktig at Start ikke vant. Det var en vanskelig kamp mot et lag i desperat poengnød. Mot slutten ble det kaos, og da er vi ikke så gode, sier han. Bakke tar også selvkritikk for disponeringene.

– Men hadde Bolseth satt den på slutten, hadde jeg vel blitt genierklært, ler han.

Sveen i stangen

Start var meget heldig som ikke kom under 2-0 tidlig i kampen. I 24. minutt serverte Jukka Raitala Ole Amund Sveen som presterte å skyte i stangen for åpent mål fra fem meter da han møtte innlegget.

Start å lenge tannløse ut, men med 1-0 levde kampen og sørlendingene var nære på utlikning da Nwakali kom alene gjennom fem minutter før pause. Dyngeland i Sogndal-målet stod for en god prestasjon da han reddet det lave, harde skuddet med hånden.

Tangerte sur rekord

Start måtte vinne for ikke å tangere Sandefjords «rekord» fra 2010. Klubben har ikke vunnet siden 4-1-seieren hjemme på Sør Arena mot Stabæk 4. juli i fjor.

LES OGSÅ: Start-marerittet fortsetter: - Det sitter forbanna langt inne

Start-trener Steinar Pedersen satte ut Lars-Jørgen Salvesen og Jens Skogmo fra laget som spilte 1-1 i Aalesund 16. mai. Inn kom Daniel Aase og Gudmundur Kristjansson. Eirik Wichne ble gitt muligheten, men skadet seg på oppvarmingen, dermed ble Aase kastet innpå.

Ramsland vraket

Sogndal-trener Eirik Bakke rullerte inn Eirik Birkelund og Mahatma Otoo på bekostning av Rune Bolseth og Martin Ramsland fra start. Hannu Patronen var tilbake fra karantene og henviste Bjørn Inge Utvik til benken.

LES OGSÅ: Bakke rasende

Start presset på i sluttminuttene i et forsøk på å snu den vonde rekken uten seier. Innbytter Lars-Jørgen Salvesen kom alene på overtid, men skjøt over.

Sogndal var også nære på i sluttminuttene da Rune Bolseth bredsidet knallhardt rett over fra seks-syv meter to minutter før full tid.

– Dommen er at vi viser sterk moral, gutta jobber og står på. Vi kom under på to dødballer og kom tilbake. Måten vi klarte å snu det på da vi lå under 2-0 er jeg kjempegodt fornøyd med, sier Start-trener Steinar Pedersen.

Ajer til Celtic 17. juni

Kristoffer Ajer spilte sin nest siste kamp for Start, i alle fall i denne omgang.

– Jeg drar til Celtic 17. juni. Det blir kjempespennende å få spille under tidligere Liverpool-manager Brendan Rogers. Men først skal jeg sørge for at Start får sin første Tippeliga-seier i den siste kampen mot Stabæk. Selvsagt er det trist å forlate klubben under slike omstendigheter. Derfor er det spesielt viktig for meg at vi vinner mot Stabæk, sier Ajer til VG.

Ajer har tidligere uttalt at drømmen er å spille for nettopp Brendan Rogers' tidligere klubb Liverpool.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder