BAJEN-JUBEL: Hammarbys Alex jubler mens Djurgårdens norske keeper Kenneth Høie er utspilt. Foto: Scanpix

Ny derbynedtur for Høie: – En liten tabbe

TV 4-journalist slått i ansiktet av supporter på pressetribunen

(Djurgården - Hammarby 1-3) Kenneth Høie (36) trodde han hadde stoppet Hammarbys Alex (25), men klarte ikke å holde ballen ute da Djurgården og nordmannen misset i nok et byderby.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Djurgården har ikke vunnet et lokaloppgjør i Stockholm siden 2011 og står uten seier mot Hammarby siden høsten 2007 etter at det tirsdag ble 1-3-tap mot «Bajen».

Det betyr også ti strake derbyer i den svenske hovedstaden uten seier for nordmannen Kenneth Høie i Djurgården-buret, slik Aftonbladet fokuserte på før duellen som samlet 24.900 tilskuere på Tele2 Arena.

– Den statistkken kan du brenne opp. Nå skal vi vinne, sa Høie før kampen.

Svensk duell i 2013: Kenneth Høie nær truffet av knallskudd

Ekspert: – Liten tabbe

PÅ VINNERLAGET: Lars Sætra. Foto: NTB scanpix

Men slik gikk det ikke. Det sto 1-1 fire minutter før pause da Hammarbys Alex fikk et fot på et innlegg. Høie kastet seg mot høyre og så ut til å kunne vippe ballen vekk, men forlenget den bare videre inn i nettet.

– Litt merkelig av Høie. Han gjorde et middels inntrykk der, sier CMore-ekspert Olof Lundh.

– Det virket som han kunne stoppet ballen. Jeg syns det er en liten tabbe, utbrøt kollega Jens Fjellström i kanalens sending fra de to Stockholms-lagenes felles hjemmebane.

Keeper Høie var en av fire nordmenn fra start tirsdag kveld. Daniel Berntsen var sentral på Djurgårdens dødballer, men møtte god motstand i solide Lars Sætra og back for anledning - tidligere Sandnes Ulf-spiller Fredrik Torsteinbø.

God Torsteinbø

Da Hammarby tok ledelsen etter 12 minutter var det Torsteinbø som suste oppover venstrekanten og la inn til Erik Israelsson. Han dyttet videre til Alex som plasserte ballen bak en sjanseløs Høie.

Midtveis utliknet Djurgården da en klarering etter en Berntsen-corner landet hos toppscorer Sam Johnson. Fra kort hold kunne han enkelt bredside inn 1-1. Torsteinbø var mannen bak innlegget også i forkant av 1-2-målet der Alex etter litt frem og tilbake kjempet ballen forbi uheldige Høie.

36-åringen reddet glimrende da Israelsson kom alene gjennom kort tid etter pause, men var sjanseløs da Hammarby avgjorde kampen. Arnor Smarasons lange innlegg traff stolpen bak Høie og spratt ut i feltet der gode Israelsson fikk en enkel jobb.

– For supporterne var dette viktig. Spillerne må ikke legge for mye i det slik at de blir overtent, men vi vet det betyr mye, sier Hammarby-trener Nanne Bergstrand til CMore.

– Jeg vet ikke om det er nerver, men vi gjorde kampen vanskeligere enn vi trenger, mener kollega Pelle Olsson, som kan trøste seg med fortsatt serieledelse etter sesongens første poengtap.

Bråk - som vanlig

Derbyduellen ble som vanlig utsatt noen minutter, men denne gang ikke på grunn av bluss, men bråk mellom de to løgs supporterne på tribunen.

Expressen skriver at også en journalist fra TV 4-gruppen ble slått i ansiktet av en supporter som tok seg opp på pressetribunen i pausen.

Ifølge nyhetsbyrået TT skal en politimann som var på kampen som tilskuer ha grepet inn og tatt hånd om tilskueren.

– Dette er helt uakseptabelt, sier TV 4-gruppens sjef Erik Westberg til Expressen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder