Ødegaard nok en gang utelatt fra den norske troppen

Høgmo vraker flere spillere fra Tyskland-tapet

ULLEVAAL (VG) Sju spillere som var med da Norge gikk på en smell mot Tyskland i høst, ble ikke tatt ut da Per-Mathias Høgmo i dag presenterte troppen til de to neste VM-kvalikkampene.

 • Lillian Holden
 • Sindre Øgar

Artikkelen er over tre år gammel

Alexander Søderlund, Jørgen Skjelvik, Martin Linnes og Veton Berisha var alle blant Høgmos utvalgte forrige gang landslaget var samlet. Inn mot den første kampen i VM-kvalifiseringen ble også Magnus Wolff Eikrem, Mohammed Abdellaoue og Thomas Rogne tatt ut.

I dag ble ingen av disse syv spillerne lest opp da landslagssjefen presenterte de 22 som skal representere Norge i VM-kvalikkampene mot Aserbajdsjan og San Marino.

I stedet er både Tarik Elyounoussi og Vegar Eggen Hedenstad tilbake i varmen, to spillere som har vært ute en periode.

– Tarik har kommet inn i varmen i Olympiakos, han har spilt, han har scoret og vist litt av det vi vet han kan. Hedenstad har vært skadet, men nå har han spilt stabilt en periode og vært god for klubben sin, sier Høgmo.

TILBAKE PÅ LANDSLAGET: Tarik Elyounoussi. Foto: Patrick Da Silva Sæther VG

Så du denne? 455 dager uten seier for Nyland

Ødegaard vraket

Det var som vanlig knyttet spenning til om Martin Ødegaard ville få tillit av Høgmo. 17-åringen var en del av laget som spilte den avgjørende play off-kampen mot Ungarn i forrige kvalifisering – nå er han skjøvet ut.

Ødegaard var ikke en del av troppen som møtte Hviterussland og Tyskland i forrige runde, og heller ikke i dag hadde Høgmo funnet plass til 17-åringen.

– Vi hadde vel håpet at Martin nå skulle komme på lån og dermed få en bedre kamparena. Hovedårsaken til at han ikke er med er at hans kamparena kunne vært bedre. Det er vi alle enige om. Jeg understreker at han fortsatt er veldig ung og håper at han i neste vindu kan finne en klubb som vil være bra for ham, sier Høgmo.

Solbakken om Norge-jobben: – Merkelig om jeg ikke vil være en kandidat

– Kritikk hører med

Etter forrige samling har Høgmo og det norske landslaget vært nødt til å tåle mye kritikk. At det ble tap i VM-kvalikens åpningskamp mot Tyskland, var ingen særlig stor overraskelse – men at Norge skulle bli så til de grader overkjørt, satte sinnene i kok hos mange.

IKKE MED: Martin Ødegaard. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

I kjølvannet av kampen ble det reist diskusjoner rundt Høgmos stilling, bruken av kunstgress og norske spilleres fysikk. For et par uker siden kom også den ferskeste FIFA-rankingen, som viste at Norge hadde levert en av sine svakeste plasseringer siden rangeringen ble innført for 23 år siden.

– At vi får kritikk det hører med i dette gamet. Hvis ikke hadde ikke mange brydd seg om dette, sier Høgmo.

– Så kan man mene mye om den kritikken, men det er som oftest konstruktivt og betimelig kritikk. Vi har en tydelig idé om hvordan vi vil ha det. Så siler vi ut den kritikken på en saklig måte internt.

Så du denne? Folkets dom: – Glem VM, Høgmo!

Her er Norges tropp:

André Hansen, Rune Jarstein, Ørjan H. Nyland, Haitam Aleesami, Jo Inge Berget, Adama Diomandé, Tarik Elyounoussi, Vegard Hedenstad, Pål André Helland, Markus Henriksen, Even Hovland, Ruben Yttergård Jenssen, Stefan Johansen, Joshua King, Håvard Nordtveit, Martin Samuelsen, Ole Selnæs, Per Ciljan Skjelbred, Stefan Strandberg, Jonas Svensson, Alexander Sørloth og Alexander Tettey.

Høgmo fikk spørsmål om det kun er seks poeng som gjelder mot Aserbajdsjan og San Marino de kommende kvalikkampene.
– Tar vi de tre neste kampene som kommer vil vi ha ni poeng, men syv poeng vil være god uttelling på de tre neste. Det er der vi ligger i forhold til målsetting på de tre kampene som kommer.

Etter tre år: Høgmo ber om mer tid

Mer om

 1. Herrelandslaget fotball

Flere artikler

 1. Ødegaard vraket til Tyskland-kampen

 2. Dæhli tilbake på landslaget - Ødegaard fortsatt ute

 3. Høgmo før møtet med nummer 133 i verden: – På papiret er vi kanskje knepne favoritter

 4. Høgmo om bråket på forrige samling: – Lagt det bak oss

 5. Ødegaard ikke tatt ut i A-troppen

Fra andre aviser

 1. Ingen Ødegaard på landslaget: - Håper han finner en ny klubb i neste vindu

  Aftenposten
 2. Martin Ødegaard utelatt fra Høgmos landslagstropp

  Aftenposten
 3. Dæhli tilbake i varmen etter skademarerittet - Ødegaard utelatt igjen

  Aftenposten
 4. Høgmo om krisen i norsk fotball: - Vi må ta konsekvensene fullt og helt

  Aftenposten
 5. Uttaket til VM-kvaliken: Fortsatt ingen Martin Ødegaard på landslaget

  Aftenposten
 6. Martin Ødegaard utelatt fra Høgmos landslagstropp

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder