I SCORINGSFORM: Olivier Giroud straffet Villa allerede etter åtte minutter. Her feirer han med Joel Campbell (på ryggen), Héctor Bellerín (skjult) og Mesut Özil. Foto: Darren Staples , Reuters

Himmel for Arsenal – helvete for Villa

Wenger om Giroud: – Han spiller på sitt aller beste

Aston Villa på skjemaet til «bunnrekorden» i serien

(Aston Villa – Arsenal 0-2) Arsenal inntok tabelltoppen da Olivier Giroud (29) scoret sitt femte mål på tre kamper. Aston Villa naglet seg enda hardere fast i bunnen av tabellen.

Publisert:

– Divisjonsforskjell! utbrøt TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter Arsenals andre scoring i det 38. minutt på Villa Park.

Det oppsummerte den første omgangen godt. En klønete straffe og et stykke svakt forsvarsspill gjorde at Arsenal gikk til pause med en tomålsledelse. Villa-fansen buet spillerne inn i garderoben.

VG Live: Fyldig referat fra kampen

Hjemmelaget hadde en god periode rett etter pause, men var aldri i nærheten av å true Arsenal, som så ut til å spille for halv maskin søndag ettermiddag. Det var likevel mer enn godt nok, uten spillere som Alexis Sánchez, Mikel Arteta, Santi Cazorla, Francis Coquelin, Tomás Rosický, Danny Welbeck og Jack Wilshere.

– Vi har tro på at vi har en mulighet til å vinne tittelen. Vi har vist hva vi kan få til i en hektisk del av sesongen. Nå må vi bare beholde fokuset og troen, sier Arsenals Aaron Ramsey ifølge NTB.

Fem pluss én

Arsène Wengers menn klatret til toppen av tabellen med 33 poeng, mens Aston Villa ligger fryktelig dårlig an med seks poeng på desidert sisteplass. Allerede etter 16 serierunder er det seks poeng opp til tabellnabo Sunderland. De tunge tallene for manager Remi Garde, som tok over for Tim Sherwood i starten av november, er tre tap og to uavgjort. Laget har gått av banen uten seier de siste 15 kampene.

Sett denne? VG besøkte Joshua King i Bournemouth

Olivier Giroud har fem scoringer i rett mål og ett i feil ende på sine tre siste kamper. I I 3-1-seieren mot Sunderland forrige serierunde, scoret han ett mål og ett selvmål. I Champions League-oppgjøret mot Olympiakos onsdag gjorde han livet surt for Omar Elabdellaoui. Giroud scoret alle de tre målene til Arsenal. Giroud står med ni mål på 16 kamper i årets Premier League.

– Han spiller på sitt aller beste, sier Wenger om Giroud, ifølge flere britiske journalister på Twitter.

– Det har vært en strålende uke for oss, oppsummerte manageren overfor Sky Sports.

Artikkelen fortsetter under bildet.

MISTET MOTET? Manager Remi Garde og Aston Villa har kapret to poeng på de siste fem kampene. Foto: Darren Staples , Reuters

11 poeng

Giroud scoret på straffe allerede etter 8 minutter mot Villa. Dommer Kevin Friend tok fløyten til munnen etter at Alan Hutton brukte for mye armer i en duell med Theo Walcott.

Arsenal fortsatte å dominere og fikk igjen betalt i det 38. minutt. En god kontring av gjestene, og ditto svakt forsvarsspill av Villa, endte med at assistkongen Mesut Özil uselvisk spilte ballen på tvers av sekstenmeteren til Aaron Ramsey, som bredsidet ballen i et nærmest åpent bur.

Les også: Dette sa King til VG etter matchvinner-målet mot United

Villa skapte flere sjanser i den andre omgangen, men klarte ikke å få ballen forbi Arsenal-keeper Petr Cech. Et av få høydepunkt for Villa var innbytter Adama Traorés raid på overtid. Spanjolen satte fart fra egen midtbane, passerte x antall Arsenal-spillere før han avsluttet rett utenfor fra skrått hold.

Aston Villa ligger på skjemaet til å overta en svært uheldig Premier League-rekord. Derby sto også med seks poeng etter like mange kamper i 2007/08-sesongen, og sanket kun 11 poeng totalt. Det er bunnrekord i Premier League.

PS: Leicester kan overta Arsenals serieledelse med seier over Chelsea i morgen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder