TV 2-LAGET: Store deler av kanalens «EM-team» var samlet i Oslo for seminar torsdag. Bak fra venstre Jesper Mathisen (ekspert), Ronny Deila (ekspert) og Brede Hangeland (ekspert). Foran fra venstre Øyvind Alsaker (kommentator), Julie Strømsvåg (programleder) og Egil Olsen (ekspert). Foto: Geir Olsen VG

Ronny Deila blir TV 2-ekspert under EM

Den avgåtte Celtic-sjefen til VG: – Gleder meg veldig

Klar for nye trenerjobber – vil ikke utelukke retur til norsk fotball

Ronny Deila (40) var ferdig i Celtic i mai, men har sikret seg sommerjobb: Ekspert for TV 2-sendingene under fotball-EM.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Kjempemoro. Jeg gleder meg veldig til å få denne utfordringen, sier den nylig avgåtte Celtic-manageren til VG.

TV 2-sportssjef Vegard Jansen Hagen melder følgende om sin ferskeste signering:

– Ronny er en finfin forsterkning en uke før vi sender EM-premieren Frankrike-Romania på TV 2. Han er en inspirerende, kunnskapsrik og energisk formidler av fotball, sier TV 2-sjefen.

Ronny Deila avsluttet sine to sesonger i Skottland med å knuse Motherwell 7-0 og feire sitt andre ligamesterskap i midten av mai. Da hadde det allerede vært klart noen uker at klubben og nordmannen skulle skilles.

Klar for nye jobber

Men mangel på Champions League-deltagelse og tap for byrivalen Rangers (nivå to) i FA-cupsemifinalen var trolig med på å styre lengden på nordmannens opphold i «Paradise», fansens kallenavn på Celtic Park.

Han er uansett klar for nye arbeidsoppgaver – hvis den rette klubben dukker opp. Eller et «prosjekt han har tro på», som treneren selv uttrykker det.

– Men jeg vil bruke tiden og reflektere litt hva man har vært gjennom de siste to årene. Og få nye impulser. Som jeg gjør nå ved å jobbe i TV. Men du kan ikke bestemme deg for når i dette yrket, sier Deila, som også har vært tilknyttet Viasat som ekspert tidligere.

– Er det aktuelt med en retur til norsk klubbfotball – der du har « gjort alt»?

– Det er sant, men man vet aldri i fotball. Så det er umulig å utelukke noen ting. Men jeg må si utlandet er veldig spennende. Det er så mange forskjellige ligaer og lag. Samtidig er det et vanvittig tøft arbeidsmarked å være i, svarer Strømsgodsets gamle gulltrener.

Han sier han har fått «løse henvendelser» allerede, men ingen aktuelle. Deila er iallfall klar på at han aldri har stått bedre rustet – etter å ha vært gjennom Celtic-perioden.

– Jeg står mye sterkere enn for to år siden etter den erfaringen. Jeg har «vært der, gjort det». Har vært den nordmannen som har vært lengst i britisk fotball, jeg har vært med på å vinne, jeg har mer selvtillit, sier Deila.

Slik blir TV 2-teamet

For øvrig nærmer EM-satsingen til TV 2 å være fulltallig. De velkjente parhestene Øyvind Alsaker/Petter Myhre skal formidle kamper fra Frankrike, det samme skal Kasper Wikestad. Sistnevnte skal ha med seg tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen og etter hvert Brede Hangeland i kommentatorboksen.

I studio på Kontraskjæret i Oslo, ledet av Julie Strømsvåg, vil Erik Thorstvedt, Deila og Hangeland (når han ikke er i Frankrike) sitte som faste eksperter.

Andre bekreftede gjester er fersk Champions League-mester Ada Hegerberg, Danmarks landslagssjef Åge Hareide og eneste nordmann med scoring i et EM-sluttspill – Steffen Iversen.

– Ronny bidrar med ferske impulser fra en europeisk storklubb som Celtic, Brede Hangeland med det samme fra Premier League. De to kompletterer et allerede sterkt ekspertkorps i TV 2 Sporten. Nå kan EM bare starte, gløder Vegard Jansen Hagen.

Deila holder Spania som sin favoritt før mesterskapet.

– Spansk fotball har preget europeisk fotball i 10-15 år nå og var totalt overlegne i årets europacuper. De har masse rutine, men også ungdommelighet, og vet hva det dreier seg om, sier Ronny Deila, som etter to år i Skottland ikke har glemt sin softe side for engelsk fotball.

– Personlig har jeg alltid vært svak for England og vil være kjempeglad hvis Roy Hodgson kan vinne noe. Men det er nok mer håp enn tro, smiler 40-åringen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder