CUP-EXIT: John Arne Riise scoret på sin straffe, men det gjorde ikke lagkamerat Oddbjørn Lie. Brattvåg scoret på samtlige fem og sendte storebror ut av cupens tredje runde. Her fra tapet mot Haugesund i andre serierunde.

CUP-EXIT: John Arne Riise scoret på sin straffe, men det gjorde ikke lagkamerat Oddbjørn Lie. Brattvåg scoret på samtlige fem og sendte storebror ut av cupens tredje runde. Her fra tapet mot Haugesund i andre serierunde. Foto: Fredrik Solstad VG

Aalesund ute av cupen – tapte på straffer mot Brattvåg

Tidligere landslagsspiller Skuseth: – Helt skandaløst dårlig

(Brattvåg - Aalesund 6-5 etter straffer) 2. divisjonslaget Brattvåg sendte John Arne Riise (35) og Aalesund ut av cupen i kveld.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Oddbjørn Lie bommet på Aalesunds første forsøk i straffesparkkonkurransen. Da Brattvåg scoret på samtlige fem var det duket for den andre exiten for et Tippeliga-lag i årets NM.

Les også: Cupbombe: Brann ute etter straffedrama

– Her var det spill mot ett mål i 120 minutter, men dessverre var vi ikke gode nok foran Brattvågs mål. Vi burde og kunnet avgjort kampen lenge før, sa AaFK-trener Fredriksen til NTB etter kampen.

– Vi var ikke skarpe nok, og da blir det rett og slett trøbbel, tilføyde han.

John Arne Riise ønsket ikke å la seg intervjue om cuptapet da VG snakket med ham etter kampen.

Les også: AaFK-treneren mener Riise er for fotballtreg til kantrolle

– Helt skandaløst dårlig

– Helt skandaløst dårlig. Vi kan ikke kalle det noe annet, sier Sunnmørspostens sportsleder Helge Skuseth til VG.

TUNG START: John Arne Riise har fortsatt til gode å være med på en Tippeliga-seier. I kveld ble det tap, også i cupen. Her mot Vikings Claes Kronberg fra 1-2-tapet i april. Foto: Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

De første 90 minuttene var målløse, men Eirik Høivik ga lillebroren fra Haram kommune ledelsen tre minutter ut i første ekstraomgang.

Først det 116. minutt kom utligningen som sikret straffesparkkonkurranse. Mostafa Abdellaoue brystet inn målet – etter at Brattvåg var nær ved å gå opp til 2-0 i siste minutt av første ekstraomgang.

Les også: Slik hylles Leicester

Banens store spiller, hjemmelagets Robin Palacios – en svenske med fortid i Fram Larvik – kombinerte herlig før han banket ballen i stolpen fra langt hold.

Det pinlige tapet for lillebroren litt lenger nord i fylket kom etter at Aalesund også hadde store problemer med å ta seg videre fra andre runde. Da trengte Trond Fredriksens mannskap ekstraomganger mot 3. divisjonslaget Herd.

Les også: AaFK rystet av Amund Skiris 3. divisjonslag

Riise scoret på straffe – til ingen nytte

Også i cupens første runde mot Spjelkavik slet Aalesund med å komme seg videre.

– De hadde jo lært leksen etter å ha stilt med et redusert lag mot Spjelkavik, hvor de slet seg til 1-0, og mot Herd, der det ble ekstraomganger. Nå stilte de med et godt lag, men man kan jo begynne å lure på om laget er godt nok… Det er helt merkelig at man ikke klarer å spille ut Brattvåg på en kunstgressbane. Men herre min hatt – det er en fantastisk prestasjon av Brattvåg, sier Helge Skuseth, tidligere landslagsspiller og seriemester for Start.

Han avstår fra å vurdere John Arne Riises innflytelse på Aalesund-laget så langt.

– Men han kan bør kanskje ikke spille sentral midtbane.., sier han.

Fått med deg denne? Nordlie vraket Afrika-tilbud – overtar Skeid

Brattvåg-spiller: – Dette er helt sykt

Denne gangen var AaFK heldige som klarte å ro i land straffesparkkonkurranse. Der ble Oddbjørn Lie syndebukk. Forsvarsspilleren sendte skuddet til side for Brattvågs keeper.

Da de ni andre eksekutørene traff blink – deriblant John Arne Riise – var cupsensasjonen et faktum. Den mangeårige utenlandsproffen har så langt ikke imponert for Aalesund. Så langt har han ikke opplevd å være på banen i en Tippeliga-kamp som har endt med seier.

Nå blir det heller ikke noe cupeventyr på laget fra Sunnmøres hovedstad.

Brattvåg-tilhengerne kunne juble ellevilt etter at Kristoffer Hildestrand scoret sikkert på lagets femte straffe. Nå er klubben klar for fjerde runde etter både å ha slått ut Hødd og Aalesund. Brattvåg ligger på andreplass i sin 2. divisjonsavdeling.

I Brattvåg-leiren sto jubelen i taket.

– Dette er helt sykt. Jeg har ståpels på hele kroppen. For mange av oss er dette en opplevelse vi bare får én gang i livet. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, sa midtbanespiller Finn Alvestad til NTB.

Les også: Tabbe-Riise dyttet vekk av lillebror

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder