VERDENS BESTE: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Neymar har ifølge spillere, trenere og journalister verden over vært de beste spillerne i 2015. Foto: DDOMINIQUE FAGET / LLUIS GENE / JOSEP LAGO , AFP

Neymar på Ballon d'Or-pallen med Messi og Ronaldo

Historiske Messi slår rekord

Enrique, Guardiola og Sampaoli kan bli «årets trener»

FIFA har offentliggjort de tre nominerte til Ballon d'Or-kåringen: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Neymar.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det er stemmer fra landslagskapteiner, landslagstrenere og journalister fra alle medlemslandene i det internasjonale fotballforbundet som avgjør hvem som blir kåret til verdens beste fotballspiller.

De tre spillerne med flest stemmer er Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Neymar. Hvilken rekkefølge de kommer i, blir avgjort på seremonien den 11. januar neste år.

Slik stemte Norge: Ifølge Skjelbred er Mascherano verdens beste

Det var ingen overraskelse at Ronaldo (vinner av tre Gullballer) og Messi (fire) skulle være på pallen – det har de nemlig vært hvert år siden 2007. Neymar, derimot, gjør sin første opptreden blant verdens tre beste spillere.

Knusende seier: Derfor er Barcelonas «MSN» bedre enn Real Madrids «BBC»

Den brasilianske spissen har hatt et strålende 2015. Han vant ligaen, cupen og Champions League med Barcelona på våren, og i høst har han vært ustoppelig, med 16 mål på 17 kamper så langt denne sesongen. Dette kalenderåret er det bare Messi, Ronaldo og Robert Lewandowski som har scoret flere mål enn ham.

Messi er med denne nominasjonen historisk, ettersom han er den første spilleren i fotballhistorien til å være på Ballon d'Or-pallen ni ganger.

Ronaldo (45 mål på 47 kamper), Messi (44 på 48) og Neymar (41 på 50) har til sammen scoret 130 mål på 145 kamper på klubbnivå denne sesongen.

FIFA offentliggjorde også de nominerte i kategorien «beste trener», «beste kvinnelige spiller», «beste trener i kvinnefotball» og «årets mål».

Her er de nominerte:

Beste spiller (herrer): Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona) og Neymar (Barcelona).

Beste trener (herrer): Luis Enrique (Barcelona), Pep Guardiola (Bayern München) og Jorge Sampaoli (Chile).

Beste spiller (kvinner): Carli Lloyd (USA), Aya Miyama (Japan) og Celia Sasic (Tyskland).

Beste trener (kvinner): Jill Ellis (USA), Mark Sampson (England), Norio Sasaki (Japan).

PS! I samarbeid med Strive ser du 10 toppkamper fra La Liga og Serie A på VG+ i vår. (Redaksjonelt samarbeid)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder