FØLGES AV SJEFEN: Martin Samuelsens fotarbeid studeres av landslagssjef Per-Mathias Høgmo under en landslagstrening i Lillestrøm i juni.
FØLGES AV SJEFEN: Martin Samuelsens fotarbeid studeres av landslagssjef Per-Mathias Høgmo under en landslagstrening i Lillestrøm i juni. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

Skadeplaget Samuelsen overrasket over landslagsuttaket

  • NTB
Publisert:

Del saken på:

Lenken er kopiert
FOTBALL

Mens Martin Ødegaard ble vraket, kan en friskmeldt Martin Samuelsen få sjansen når Norge innleder VM-kvalifiseringen mot Tyskland.

Akkurat det overrasket 19-åringen i West Ham.

– For å være helt ærlig så hadde jeg ikke tenkt tanken engang. Og det er ekstra gøy at det er til en VM-kvalikkamp, sier Samuelsen til Haugesunds Avis.

Driblefanten fikk sin A-landslagsdebut da han kom inn som innbytter mot Island 1. juni. Forrige sesong imponerte han under et låneopphold i Peterborough.

– Martin har en spisskompetanse som dribler og kontringsspiller. Det kan bli nyttig i kampen mot Tyskland, argumenterte landslagstrener Per-Mathias Høgmo da han presenterte troppen på Ullevaal stadion mandag ettermiddag.

Les også: Neppe West Ham-rolle på Nordtveit

Samuelsen setter pris på rosen.

– Klart at det betyr mye. Jeg håper jeg klarer å bidra hvis jeg får sjansen.

Skadet

Unggutten har imidlertid ikke vært å se i løpet av sesongstarten til West Ham, til tross for at manager Slaven Bilic har fått en rekke skader på spillere som André Ayew, Sofiane Feghouli og Andy Carroll.

Årsaken er at også Samuelsen har slitt med helsen.

– Jeg har slitt med en liten skade i ankelen. Det har vært synd med alle skadene på laget, men egentlig var jo situasjonen perfekt for meg. Da var det ekstra bittert å være en del av den lange skadelista, sier han.

Forrige gang 19-åringen var i aksjon var i treningskampen mot Juventus 7. august. Da fikk han 16 minutter.

Les også: «MMM» for Norge?

Utlån?

Nå er imidlertid nordmannen friskmeldt og klar til dyst. Om Samuelsen blir å se når West Ham gjester Manchester City til helgen gjenstår å se. Et utlån kan fort stå på trappene for teknikeren.

– Jeg føler meg i god form og er veldig spillesugen, sier Samuelsen.

– Jeg kan dessverre ikke si noe om det (utlån). Jeg vet selvsagt noe, men må holde kortene tett til brystet. Det jeg kan si, er at det er tatt en avgjørelse om jeg skal lånes ut eller ikke.

Overgangsvinduet stenger ved månedsskiftet.

Husker du? Martin fikk «drible-kjeft» i oppveksten

Denne artikkelen handler om