32 generalprøver – kun fem er vunnet

VGs oddstips: Norge tar sin tredje strake seier på Ullevaal

Når Hviterussland gjester Ullevaal onsdag, skal Norge spille sin 33. generalprøve før en EM- eller VM-kvalifisering. Kun fem ganger tidligere har de vunnet sin siste kamp før alvoret starter.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Riktignok har Norge kun kommet til ett mesterskap etter å ha vunnet generalprøven – da det ble 3-2-seier mot Sverige før VM i 1938.

Siden 1990 har Norge kun vunnet én av 13 generalprøver – hjemme mot Frankrike før EM-kvalifiseringen som startet i 2010.

Av de 32 generalprøvene har Norge 5-14-13-statistikk, der fire av de fem seierne har kommet på hjemmebane. Hele 23 av 32 kamper er blitt spilt i Norge, 14 har endt uavgjort og 13 med tap.

Ved samtlige 13 tap har Norge ikke kommet til sluttspillet.

Oddstips på Facebook? Følg Tipster

VM-kvalifisering for 18. gang

Når Norge starter kvalifiseringen til VM-sluttspillet i Russland, er det 18. gang fotballherrene forsøker å kvalifisere seg til et VM. Tre ganger har man klart det.

I siste landskamp før VM-kvalifiseringene har Norge 2-9-6-statistikk, og 2-9-4-statistikk på hjemmebane.

Før de tre VM-sluttspillene Norge har kommet til har generalprøvene endt slik:

• 3-2-seier mot Sverige før VM-kvalifiseringen i 1937.

• 2–2 hjemme mot Sverige før VM-kvalifiseringen i 1992.

• 0–0 før VM-kvalifiseringen i 1996.

VG Live: Følg Norge - Hviterussland fra kl. 19.30

Aldri tapt hjemme mot Hviterussland

Onsdag kveld skal våre beste menn teste formen før en ny kvalifiseringen, og Hviterussland er motstander.

Et lag Norge har møtt seks ganger tidligere. Tre ganger har det endt med seier, to ganger har det endt uavgjort og én gang har det endt med tap.

De tre oppgjørene i Norge har endt 1-0, 1–1 og 1–1.

Før det meget tøffe åpningskampen i VM-kvalifiseringen mot regjerende verdensmester Tyskland, har Norge vunnet sine to siste hjemmekamper – mot Island og Finland.

Selv om Norge ikke har til vant å vinne sine generalprøver, tror vi de slår Hviterussland på Ullevaal. Oddsen er 1,70 for norsk seier. For dem som liker å spekulere noe mer, har to av tre oppgjør hjemme mot Hviterussland endt uavgjort, det samme har altså 14 av 32 norske generalprøver før en kvalifisering, og ni av 17 generalprøver før en VM-kvalik. Oddsen for uavgjort er 3,25.

Les våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter her

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder