HELTENE: Gylfi Sigurdsson, Jon Dadi Bodvarsson, Johann Gudmundsson og Arnor Traustason jublet med det islandske flagget på stadion i Nice etter seieren over England. Foto: Valery Hache AFP

Drillo om EM-miraklet: – Like stort for Island som da vi slo Brasil

Teitur Thordarson: – Dette er helt rått

(England-Island 1-2) Han ledet Norge til tidenes seier over Brasil for 18 år siden. Nå synes Egil Olsen (74) Islands sjokkseier over England er en bragd i samme klasse.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Dette er like stort for Island som da vil slo Brasil, sier Egil Olsen.

ISLAND-FAN: Egil «Drillo» Olsen. Foto: Geir Olsen VG

Drillo svarte på VGs henvendelse like etter sluttsignalet i Nice. Han ler og understreker at han «storkoser» seg med heltene fra Sagaøya som akkurat har sendt England ut av EM. Mens lille Island skal spille kvartfinale mot Frankrike.

VG+ Drillo blir aldri trener igjen

– Det er litt uvirkelig, men nå kjenner jeg Lars Lagerbäck (Islands landslagssjef), og vet hva han står for, sier Drillo.

Han bemerker at ballbesittende lag forsvinner ut av EM med bulder og brak. Først Spania – så England. Mens Island, som har en spillestil som ligger hans hjerte nærmest, nå er klar for kvartfinale mot EM-favoritten Frankrike (søndag).

Les også: Hodgson gikk av på direkten

– Er dette like stort som da vi slo Brasil 2–1 i VM i Frankrike?

– Ja, for islendingene er det dét. Vi hadde opplevd litt før vi slo Brasil. Men for Island er dette det største. Og jeg koser meg med det, sier Drillo.

Han påpeker at han ikke hadde trodd at England skulle ryke med så stor kvalitetsforskjell på lagene.

– Jeg er skuffet over England og Roy Hodgson. Men har stor sans for Lagerbäcks soneforsvar, som tar muligheten når den byr seg, sier Drillo.

Teitur Thordarson (64) som har trent Brann, Lillestrøm og Lyn kaller islendingenes vanvittige triumf over England for «den største fotballdagen i hans liv».

Husker du: Dette er tidenes norske sportsøyeblikk

– Det er helt rått. Og faktisk hadde jeg trodd det kunne være mulig på forhånd. Fordi dette laget som har spilt sammen siden U-landslaget er alt mulig. De sørget for at Nederland er hjemme under EM, og nå kan alt skje, sier Teitur Thordarson.

– Til og med slå Frankrike i kvartfinalen?

– De møter et lag med en langt bedre kreativitet enn England, og dyktigere individualister. Det skal mye til for at de slår Frankrike, men de har en herlig innstilling. De står på i 90 minutter, og litt til, svarer Teitur Thodarson.

Landslagsspiller Ole Selnæs (Saint-Etienne) heier på Frankrike selv om de fleste nordmennene holder med Island foran kvartfinalen.

– Selvfølgelig har Island en sjanse mot Frankrike, men jeg tror franskmennene vinner den kampen 19 av 20 ganger. De er så solide og sterke. Det blir utrolig deilig for islendingene å spille kvartfinale. De må være overlykkelige, og de har ingenting å tap, sier Ole Selnæs.

– Dette viser at det er ubegrensede muligheter for oss i Norge til å gjøre det minst like bra, ja til og med bedre enn Island, sier Frankrike-proffen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder