Herlovsen: - Satsningen hans har betydd utrolig mye

LSK-DUO: Lene Mykjåland (t.v.) og Isabell Herlovsen er både blant Norges fotballandslag og LSK Kvinners viktigste spillere. Foto:Berit Roald,NTB scanpix

LSK-Berg vurderer å trappe ned kvinnesatsningen: Mykjåland: - Har lurt på hvor lenge Berg ønsker å satse

Landslagsspiller Lene Mykjåland er ikke sjokkert over at Per Berg vurderer å trappe ned satsningen, men håper Champions League-suksess vil få ham på andre planer.

 • Jonas Wikborg
 • Morten Stokstad

Artikkelen er over fem år gammel

I dagens VG kommer det frem at styreleder og investor Per Berg (70) vurderer å sette en stopper for satsningen i LSK Kvinner, et lag han har gjort til Norges beste.

– Inntektene står ikke i samsvar med utgiftene, sier han, og mener det ikke er bærekraftig for norske klubber å ha internasjonale ambisjoner.

Les også: Derfor satser Per Berg på LSK Kvinner

Mykjålands Champions League-håp

Dersom Berg kutter støtten til laget, vil det blant annet gå ut over Lene Mykjåland (28), som er en del av LSK-laget som leder serien.

– Jeg har lurt på hvor lenge Per Berg ønsker å satse. Jeg har vært imponert over hvordan han har bidratt frem til nå, men har skjønt at det har vært veldig vanskelig å få inntektene til å stå i samsvar med utgiftene, sier jenta som kanskje var Norges beste spiller i VM i Canada.

USAs revansje: Historisk overkjøring i VM-finalen

Før finalen: Dette husker vi best fra VM

LSK-spilleren håper imidlertid at suksess i Champions League kan åpne dørene til nye sponsorer – slik at Per Berg ikke føler at han må dra lasset alene.

– Da jeg så Champions League-finalen, tenkte jeg at det er mulig for oss å vinne turneringen. Hvis vi klarer å vise at det er mulig, håper jeg det kan gi blod på tann overfor Per og andre sponsorer. Det er en målsetting vi alle kommer til å jobbe veldig hardt for å oppnå.

– Betydd utrolig mye

Isabell Herlovsen (27), toppscorer i Toppserien og også hun en del av serieleder LSK, ønsker ikke å spekulere på fremtiden til Berg, men avventer heller situasjonen. Hun er imidlertid klar på en ting: Satsningen hans har betydd utrolig mye.

Les også: Seierskysset som går sin seiersgang

– Det er det ingen tvil om. På grunn av satsningen har vi hatt mange treninger sammen som lag. Vi har hatt et ekstremt bra opplegg, samkjørt oss og fått lov til å utvikle oss veldig som lag. Det har vi også bevist på banen, sier hun til VG.

Hun vil ikke spekulere på hva som kan skje med laget dersom støtten til Berg forsvinner, men forholder seg istedenfor til at hun har 1,5 år igjen av kontrakten. Mykjåland har på sin side følgende å si om akkurat det.

– Vi trenger sånne som Berg

STYRELEDER OG INVESTOR: Per Berg Foto:Trond Solberg,VG

– Det som er positivt er at Per Berg har skapt en veldig god toppidrettskultur i laget. Den forsvinner ikke. Han har skapt noe varig sånn sett. Men det blir veldig mye vanskeligere å hente utenlandske spillere, svarer Mykjåland, som uansett blir i klubben til kontrakten går ut etter 2016-sesongen.

Hun kan ikke få fullrost bidragene fra den tidligere Lillestrøm-kapteinen.

– Han er en veldig fin og nøktern fyr som ikke skriker høyest. Jeg tror samtlige i klubben har veldig sansen for ham. Satsingen hans har vært utrolig for oss, og jeg tror vi trenger sånne som Per Berg, både på herre- og damesiden.

Flere artikler

 1. LSK-Berg vurderer å trappe ned jentesatsingen

 2. LSK-investor Berg om Europa-eventyret: - Må kutte millioner

 3. Matchvinner Herlovsen på gråten etter super-keeperens siste LSK-kamp

 4. Paris Saint-Germain vil ha Mykjåland

 5. Mykjåland om PSG: – For dumt å si nei

Fra andre aviser

 1. «Vi vinner og vinner med Monica, så hvorfor skal vi bytte henne ut?»

  Aftenposten
 2. Husker fortsatt dagen hun skjønte at hun aldri kom til å spille for Manchester United

  Aftenposten
 3. Agenten tror Hegerberg snart tjener 10 millioner i året

  Aftenposten
 4. Agenten tror Hegerberg snart tjener 10 millioner i året

  Bergens Tidende
 5. Et norsk fotballag med suksess i Europa? Ja, tror landslagssjefen

  Aftenposten
 6. Gullhelten skulle legge opp - nå fristes Mykjåland av Paris-drømmen

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder