Messi ble historisk da Argentina knuste USA

Lionel Messi (28) scoret sitt landslagsmål nummer 55 da Argentina slo USA 4-0 og dundret inn i finalen i Copa America.

Hans-Kristian Rangnes
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Dette var det vi håpet og ønsket å oppnå. Vi fortjente dette etter alt det gode arbeidet vi har lagt ned de siste årene, kommenterte Messi overfor nyhetsbyrået AP.

Messis 2-0-scoring gjorde ham historisk i argentinsk fotball. Ingen har scoret flere landslagsmål enn den lille magikeren. Gabriel Batistuta hadde den forrige rekorden med 54 scoringer. Det klarte han på 78 kamper for de lyseblå.

Lionel Messi, som fyller 29 år kommende fredag, har 112 landskamper og har altså scoret i nesten annenhver kamp i snitt. Totalt står Messi med fem scoringer i årets Copa America, skriver NTB.

LES OGSÅ: Dunga fikk sparken igjen

Tamt

Et tamt USA ble aldri noen målestokk for Argentina i semifinalen. Allerede etter tre minutter satt den første i nota. Ezequiel Lavezzi sendte søramerikanerne foran etter assist fra Messi, og derfra så Argentina seg aldri tilbake foran 70.858 tilskuere på NRG stadion i Houston, Texas.

32 minutter var spilt da Barcelonas Messi gjorde 2-0. Målet kom på et fint frispark, og USAs Brad Guzan hadde ingen mulighet til å redde.

De to siste målene til Argentina ble gjort av Napolis toppscorer Gonzalo Higuaín i 2. omgang. 3-0-scoringen kom fem minutter ut i 2. omgang på en retur etter at han selv hadde skutt, mens Messi også var mannen som spilte opp til 4-0-målet fire minutter før full tid.

LES OGSÅ: Messi med hattrick: – Han er et monster

Respekt

– Vi hadde for mye respekt. Våre spillere følte at Argentina var bedre i alle posisjoner på banen, sa USAs trener Jürgen Klinsmann.

Sist gang Argentina vant Copa America var i 1993.

I finalen i East Rutherford i New Jersey skal Argentina opp mot enten Colombia eller Chile. Det blir avgjort kommende natt norsk tid.

Chile er regjerende mester og kommer fra en duggfrisk kvartfinale der det ble hele 7-0 over Mexico. I finalen for to år siden slo de nettopp Argentina etter at det hele måtte avgjøres på straffespark.

Argentina må klare seg uten skadde Ezequiel Lavezzi i Copa America-finalen.

Lavezzi pådro seg et albuebrudd da han jaget en ball. Lavezzi havnet over og utenfor en sperring i jakten på ballen, og han måtte forlate banen på båre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder