TRENGER TID: Liverpool-boss Jürgen Klopp har alt ført Liverpool til en finale i sin korte tid hos klubben. Men i ligaen har laget tatt fem av 18 mulige poeng i 2016. Her er tyskeren avbildet i bortekampen mot Rubin Kazan i november. Foto: Kirill Kudryavtsev , Afp

Fowler ber Liverpool-fansen gi Klopp tid

Har slitt med ligarytmen etter at Klopp overtok

Her er tirsdagens oddstips

Liverpool-legenden Robbie Fowler (40) tror Jürgen Klopps (48)
Liverpool-revolusjon vil ta sin tid fordi det er en hardere jobb enn de fleste tror.

Publisert:

Det er fire måneder siden Jürgen Klopp overtok managerjobben for Brendan Rodgers. Og selv om Liverpool har avansert i alle tre cuper, så har laget slitt med å finne vinner-rytme i Premier League. Laget har tatt 23 poeng på 17 matcher, og befinner seg tolv poeng unna Champions League-plass.

Kanskje litt typisk for situasjonen var lørdagens ligamatch der Liverpool mistet en 2-0-føring på tampen til 2-2 hjemme mot Sunderland.

– Det er en tregere start enn mange hadde ønsket. Men vi er i en cupfinale, og jeg tror ikke så mange hadde forventet akkurat det så raskt, sier Robbie Fowler ifølge Liverpool Echo.

Han var Liverpool-stjerne i årene 1993-2001 og 2006-07, og driver i dag sitt eget treningsakademi for yngre talenter. Liverpool-fødte Fowler har fortsatt et hjerte for klubben, men advarer at det kan ta tid før Klopp får klubben dit han vil.

– Jürgen er en fantastisk manager, men det var de som trodde at han ville komme til Liverpool og at alt ville endre seg. Folk som jobber med fotball vet at slikt sjelden skjer. Det er en tøffere jobb enn mange innser, påpeker Fowler.

REALISTISK KLUBBLEGENDE: Robbie Fowler mener spillerne bør følge managerens eksempel hva gjelder entusiasme. Bildet er tatt foran privatkampen Liverpool - Man.City i New York i 2014. Foto: Seth Wenig , Ap

Entusiasme

Fowler mener Liverpool-spillerne burde ta etter Klopps entusiasme.

– Hans entusiasme kan alle se, og hvis spillerne kunne vise den samme pasjon som manageren, da hadde vi vært på vei til å få et godt lag, mener den tidligere storscoreren.

I kveld spilles det omkamp i FA-cupens 4. runde etter at det endte 0-0 i det første møtet for ti dagers siden. Det var et sterkt reservepreget Liverpool-lag som var i aksjon den første Anfield-duellen.

VG LIVE: Følg kampen på VG Live

Til denne omkampen er det usikkert om Dejan Lovren (f) blir klar. Det samme gjelder Joe Allen (mb), som ble skadet mot Sunderland. Men Philippe Coutinho (mb), Divock Origi (a) og Daniel Sturridge (a) er alle med i troppen etter skadefravær. Men det spørs hvor mange av dem som starter. Manager Jürgen Klopp er for øvrig tilbake på sidelinjen etter å ha fjernet blindtarmen i helgen.

West Ham har slått Liverpool i begge ligamøter i inneværende sesong - 2-0 hjemme og 3-0 borte. Og befinner seg til daglig fire poeng over på tabellen.

Men London-laget kom tidlig under i bortemøtet med Southampton lørdag, og klarte ikke å score til tross for at man hadde én mann mer på banen i 40 minutter (0-1-tap). På skadefronten finner vi Carl Jenkinson (f), James Tomkins (f), Cheikhou Kouyaté (mb), Manuel Lanzini (mb) og Diafra Sakho (a). Ellers er Sam Byram (f) utilgjengelig for spill.

Vertene har et mentalt overtak med tanke på de to innbyrdes ligakampene. Og så er det åpent hvor mye plass West Ham-playmaker Dimitri Payet får å boltre seg på. Og så er vi spent på hva slags forsvar Liverpool stiller med.

• Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Sjekk gjerne lagoppstillinger før du leverer et oddsspill. Vi foreslår et hjemmetips til 2,30 i odds. Spillestopp er kl. 20.40 og TV2 Sport Premium sender matchen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder