Hareides største danske kveld: – En fantastisk kamp

Publisert: Oppdatert: 02.09.17 00:38
FOTBALL

(Danmark – Polen 4-0) Det var Åge Hareides 13. kamp som dansk landslagssjef, og det ble en lykkekveld av de sjeldne.

De 12 første hadde gitt fem seire, tre uavgjort og fire tap, og danskene har ikke vært helt overbeviste om at nordmannen er rett mann til å lede Danmark.

Mens «Vi er røde, vi er hvide» runger over Parken, etter 4-0 over Polen, nummer fem på FIFA-rankingen, er det ingen som tviler på det.

– Vi valgte å satse på lange tversoverpasninger mot Cornelius og Dalgaard, for så å vinne andreballene. Vi ville gjerne lage litt kaos, slik at ikke Polen kunne slå raskt kontra. Den oppskriften fulgte spillerne perfekt, og vi spilte en fantastisk kamp. Dere ville ikke tro hvor lei jeg er av Polen nå, vi har studert og studert og studert dem, sier Hareide på presseonferansen etter sin sin overlegent største kveld som dansk sjef.

Nå er hans lag for fullt med i kampen om en VM-plass. «Ja, tak! Så fik vi den kamp, der kan definere dette hold som et landshold, man tør tro på», skriver Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen.

Søren Olsen i avisen Politiken roser Hareides valg av spillere, at ballen gikk fort fremover i det ofte så balltrillende laget og han omtaler kampen som et «taktisk mesterstykke».

– Vi spiller perfekt. Det er utrolig deilig å levere en slik kamp i Parken. Nå er det fortsatt liv i puljen, sier strategen Christian Eriksen til dansk TV etterpå. Det er tre poeng opp til ledende Polen når tre kamper gjenstår. Montenegro, som vant 1-0 i Parken, har like mange poeng som Danmark.

Rosenborgs Nicklas Bendtner startet på benken, men Werder Bremens Thomas Delaney var selvsagt på plass. Et kvarter var spilt da Ståle Solbakkens tidligere FCK-kaptein løp seg markeringsfri etter en corner og nikket danskene foran. Nest sist på ballen: Selvsagt Tottenhams Christian Eriksen.

Fikk du med deg? Norsk spiss herjer i Danmark

I et utsolgt Parken, også meget godt fylt opp med polakker, var det muligheter på begge sider, men hjemmelaget var best, og like før pause kunne Hareide juble igjen: En annen tidligere Solbakken-mann, Atalantas Andreas Cornelius var litt heldig da hans volley spratt i bakken og gikk over keeper Lukasz Fabiański. Nest sist på ballen: Selvsagt Tottenhams Christian Eriksen.

TV-trøbbel: Bekymring i Danmark

Det skulle altså komme mer. Robert Lewandowski og Polen fikk ingenting til, og etter et kvarter tok det av igjen: Feyenoords Nicolai Jørgensen, også han tidligere Solbakken-elev, plasserte en svak keeperretur i hjørnet. Nest siste danske på ballen; joda, Tottenhams Christian Eriksen.

Og for å krone sin festaften avsluttet Eriksen med en egen perle: Fra rundt 20 meter skrudde den alltid like elegante midtbanemannen inn danskenes fjerde mål. «KLASSE-FORESTILLING af Christian Eriksen, der beviste, at hvis der er en mand, holdet skal bygges op om, så er det ham! Ægte verdensklasse som landsholdet vel ikke har set, siden Michael og Brian Laudrup var absolut bedst», er Ekstra Bladets Allan Olsens omtale av danskenes store stjerne.

PS! Jubelen steg allerede Nicklas Bendtner begynte å gjøre seg klar. Han fikk stående applaus da han kom inn for Andreas Cornelius et kvarter før slutt, og fikk sjansen for første gangen under Åge Hareide. Mike Jensen slapp til de fire siste minuttene.

Her kan du lese mer om