EM-finalen på Twitter: Møll-invasjon, sakte-TV og Éder-sjokket

En storm av møll like før avspark på Stade de France skapte Twitter-storm. Etter kampen dreide det meste seg om den usannynlige helten Éder.

Publisert:

En massiv invasjon av møll grunnet en tabbe av arrangøren på Stade de France, som hadde latt lysene stå på hele natten, skapte mye moro for Twitter-publikummet både før og under EM-finalen.

Noen var belærende, andre av den mer tørrvittige sorten.

Det toppet seg imidlertid i et, i utgangspunktet, trist øyeblikk. En møll fant veien til Ronaldos nese idet han satt seg ned og innså at kneskaden var for alvorlig til å fullføre EM-finalen.

https://twitter.com/jaycaspiankang/statuses/752223642516271104

Éder-kanon både med og uten tekst

Men møll og arrangørtabbe til side - helten var portugisisk. Éder har ikke satt sitt preg på mesterskapet for Portugal så langt, kanskje ikke så rart ettersom han stort sett har vært å finne på benken. Men da nettopp Eder avgjorde fikk publikum på Twitter mye å henge fingrene i.

Noen mente at den flotte scoringen ble enda litt finere med musikk.

https://twitter.com/TitanicGoal/statuses/752252364938149889

Mens andre ikke helt har klart å gi slipp på den nykronede kulthelten Will Grigg.

Ronaldo, som måtte se 95 av 120 minutter fra sidelinjen, uttrykte også ektefølt glede da den Swansea-vrakede spissen avgjorde EM-finalen.

Skryt for sakte-TV og skuffelse over Ronaldo-skaden

Noen snudde imidlertid den litt lite innholdsrike finalen til NRK-skryt.

Noe av det som ga finalen innhold i førsteomgang var Ronaldos skade etter kun åtte minutter. Skal man tro BrazilStats på mikrobloggtjenesten Twitter var det langt fra tilfeldig at nettopp Cristiano Ronaldo ble skadet da de dro linjene 18 år tilbake i tid, til finalen mellom Brasil og Frankrike i VM i 1998.

Den gang vant Frankrike, anført av Zinedine Zidane, 3-0 over Brasil.

Facing France in a final at the Stade de France is not exactly recommended if you hold the name "Ronaldo". 98, 16. https://t.co/CJh8PSd6ET

Da den portugisiske utgaven av Ronaldo gikk ned etter åtte minutter etter en duell med Dimitri Payet, skapte han en Twitter-storm. Spilleren, som vanligvis deler fotballfans i de ytterste poler, fikk støtteerklæringer fra flere hold, hvor av mange uttrykte ønske om at Ronaldo måtte komme seg på beina igjen.

https://twitter.com/Alexnderalmasri/statuses/752218459602247680

Da det etterhvert ble klart at Ronaldo ikke kom seg på beina var støtteerklæringene mange, selv om noen hadde fokus andre steder enn på det følelsesmessige aspektet.

Blant West Ham-fansen var også tonen preget av humor.

Da en tilskuer litt ut i den andre omgangen stormet banen, ble Ronaldo raskt utpekt som hovedmistenkt:

Stort sett var imidlertid meldingene støtteerklæringer til Real Madrid-spissen. Blant annet fra lagkamerat Gareth Bale. Men til og med den Lionel Messi-baserte kontoen, Messistats, uttrykte medfølelse.

Twitter / Account Suspended

Kritisk til Gignac

Etter 78 minutter ble Arsenal-spiss Olivier Giroud ofret til fordel for Andre-Pierre Gignac. Tigres-spissen ble ikke ønsket like varmt velkommen av alle. Spekulasjonene om at spilletiden hadde opphav i andre grunner enn kvalitet gjorde seg også gjeldende.

Da spissen like etter sin entre holdt på å avgjøre for Frankrike var det en nærmest sjokkartet tilstand å spore i Twitter-folket.

Pogba-tyn

Paul Pogba er en mann det alltid knytter seg store forventninger til. Gary Lineker har tidligere i EM meldt at Pogba er en av verdens mest overvurderte spillere, flere slang seg i løpet av matchen på.

Fjørtoft med Sissoko-stikk

Ut av startblokkene på kampen av Moussa Sissoko blant banens mest toneangivende, kun måneder etter at han var med å rykke ned med Newcastle. Jan Åge Fjørtoft hadde tydeligvis vanskelig for å tro at det var samme mann som har figurert for Magpis denne sesongen og mannen som spilte EM-finalen.

Giroud har vært en viktig brikk for Frankrikes suksess på vei mot EM-finalen, og da Les Bleus kjørte en skulder-mot-skulder-variant i oppvarmingen, viste Giroud muskler.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder