SKUFFET MANN: England-sjef Roy Hodgson under oppgjøret mot Russland lørdag.

SKUFFET MANN: England-sjef Roy Hodgson under oppgjøret mot Russland lørdag. Foto: Valery Hache Afp

Hodgson måtte forsvare egen taktikk – og tordnet mot russisk journalist

MARSEILLE (VG) Først ble han presset på valg av taktikk, så fikk Roy Hodgson (68) nok av en russisk journalist som lurte på om han husket navnet på Russlands målscorer.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Pressekonferansen med England-sjefen var på vei mot slutten da den russiske reporteren Artem Lokalov i Sovsport.ru tok ordet.

Han spurte om Hodgson nå ville huske navnet på mannen som headet inn utligningen på Stade Vélodrome i går – og dermed ødela for en engelsk pangstart i EM.

– Er dette et seriøst spørsmål? tordnet Hodgson.

– Du må gjerne oversette for alle, for hvis det er et seriøst spørsmål… Jeg vet hvem de er, og jeg synes det er utrolig støtende at du kan stille et sånt spørsmål en pressekonferanse, svarte England-sjefen.

Les også: Raser etter journalist-tweet om tribunebråk

Forsvarer «gambling»

Russlands målscorer Vasilij Berezutskij har vært trofast hos CSKA Moskva siden 2002 og han var sterkt medvirkende til fem ligagull i disse årene. CSKA vant også denne sesongen, ikke minst takket være en sterk vår av Berezutskij.

– Berezutskij håpet at Hodgson kunne noen navn etter kampen, for før kampen kunne han ikke navnet på noen. Etter målet lurte jeg på om han husket navnet på Vasilij Berezutskij, men reaksjonen var ikke så bra, sier den russiske reporteren til VG.

Etter å ha fått tenkt seg om, snur han på det:

– Egentlig var det en bra reaksjon.

Understatement

Roy Hodgson, EMs eldste landslagssjef på 68 år, kom til pressekonferansen svett i pannen. Han holdt på å lede England til den første seieren i en EM-åpningskamp noensinne, men helt på slutten gikk det altså galt igjen.

– Å si at vi er skuffet er et understatement, sier han.

ERTET PÅ SEG HODGSON: Foto: Sindre Øgar

Før oppgjøret ble han kalt «byens største gambler» fordi han ville starte med Raheem Sterling, Adam Lallana og Harry Kane på topp – tre spillere som bare hadde én felles kamp før gårsdagens.

Norsk kameratgjeng havnet midt i tribunebråk

Hodgson måtte svare på hvor lenge han hadde øvd på måten England spilte på, og 68-åringen svarte «to år».

– Vi brukte Lallana, Sterling og Kane på samme måten som måten som vi brukte Sterling, Welbeck og Rooney i en veldig suksessfull periode, begrunner han.

– Vi tenker hele tiden på hvordan det skal være. Laget vi bruker forteller mye om hvordan vi ser på hver enkelt spiller, og hvordan vi kan bygge et lag som drar nytte av deres egenskaper.

Hodgson var naturligvis skuffet, og sier at 1-1-oppgjøret føles som et tap.

– Det var mye bra. Vi må akseptere skuffelsen, og komme oss videre, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder